Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Σχέδια για ΦΠΑ και στους δικηγόρους

Πρόταση για την επιβολή ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες πρόκειται να καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών στον διάλογο ο οποίος θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.

Επειτα από συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των δικηγορικών συλλόγων με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσαν ότι τυχόν επιβολή του ΦΠΑ στις νομικές υπηρεσίες που σήμερα εξαιρούνται θα αποτελέσει « αιτία πολέμου» και μάλιστα πρόσθεσαν ότι « αν μας εντάξουν στον ΦΠΑ θα κλείσουν τα δικαστήρια για επτά μήνες ».

Οι δικηγόροι είναι αντίθετοι με την επιβολή ΦΠΑ διότι, όπως είπαν, δεν γίνεται οι 29.000 επαγγελματίες να προσλάβουν λογιστές και επισήμαναν ότι δεν υπάρχει καμία κοινοτική οδηγία που να προβλέπει την επιβολή ΦΠΑ στον κλάδο τους.

Οι εκπρόσωποι των δικηγόρων συζήτησαν με τον κ. Παπακωνσταντίνου κυρίως για θέματα που αφορούν το φορολογικό στο πλαίσιο του διαλόγου που θα διεξαγάγει η κυβέρνηση για αναμόρφωση του ισχύοντος συστήματος και όπως είπαν είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν αλλαγές και ενοποιήσεις Ταμείων διότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση ως έχει. Τέλος, σε ερώτηση εάν θα δέχονταν το «πόθεν έσχες» είπαν: «Ας το κάνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου