Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Αλλαγή σκυτάλης στην Εθνική Τράπεζα

Σε αλλαγή στην ηγεσία της Εθνικής Τράπεζας, με τον Βασίλη Ράπανο να αναλαμβάνει τη θεση του προέδρου και του Απόστολου Ταμβακάκη τη θεση του διευθύνοντος σύμβουλου, προχώρησε η κυβέρνηση.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους οι νυν επικεφαλής της Εθνικής, Τάκης Αράπογλου και Γιάννης Πεχλιβανίδης ενώ στις 2 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει το ΔΣ της τράπεζας για να επικυρώσει την αντικατάσταση της διοίκησης.

Έως το τέλος Δεκεμβρίου αναμένεται η σύγκληση της έκτακτης γενικής συνέλευσης για την επίσημη έγκριση των αλλαγών απο τους μετόχους.

Ο Απόστολος Ταμβακάκης εχει διατελέσει υποδιοικητής της Εθνικής επί διοίκησης Καρατζά και ανώτατο στέλεχος του ομίλου Λάτση.

Ο Βασίλης Ράπαναος είναι καθηγητής στο οικονομικό πανεπιστήμιο και υπεύθυνος του παρατηρητηρίου δημόσιου Τομέα του ΙΟΒΕ.

Νέος επικεφαλής στην Αγροτική αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Πειραιώς Θόδωρος Πανταλάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες τα ηνία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα αναλάβει η γραμματέας του τομέα οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Ντίνα Λάζαρη.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου