Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Σκληρή κριτική από τους βουλευτές του ΠαΣοΚ προς τους υπουργούς

  • Ξιφούλκησαν κατά των υπουργών και πάλι χθες οι βουλευτές του ΠαΣοΚ, κατηγορώντας τους για πρόωρη αλαζονεία αλλά και υπέρμετρη αυτοπροβολή. Οι βουλευτές του ΠαΣοΚ, κυρίως όσοι μετέχουν στους Κοινοβουλευτικούς Τομείς Εργασίας αλλά και στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και οι αντιπρόεδροι της Βουλής, βρήκαν άλλη μία ευκαιρία να προχωρήσουν σε «εποικοδομητική κριτική», όπως τη χαρακτήρισαν, για τους χειρισμούς ορισμένων υπουργών.
  • Η αφορμή δόθηκε όταν ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ κ. Χρ. Παπουτσής συγκάλεσε σύσκεψη για τον συντονισμό, ανάμεσα στα άλλα, των ενεργειών βουλευτών και μελών της κυβέρνησης. Ορισμένοι βουλευτές άρπαξαν την ευκαιρία και διαμαρτυρήθηκαν ότι οι υπουργοί δεν τους ενημερώνουν για τα νομοσχέδια που προτίθενται να φέρουν στη Βουλή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πολλές από τις ενέργειες των βουλευτών τις μαθαίνουμε από την τηλεόραση, όταν βλέπουμε τους υπουργούς στα διάφορα τηλεπαράθυρανα αναλύουν νομοσχέδια για τα οποία εμείς δεν έχουμε ιδέα».
  • Αλλοι σημείωσαν ότι οι περισσότεροι από τους υφυπουργούς στερούνται αρμοδιοτήτων και άλλοι ότι στον κοινοβουλευτικό έλεγχο αντί να προσέρχονται οι υπουργοί στέλνουν τους υφυπουργούς τους, οι οποίοι δεν έχουν αρμοδιότητες. Αυτό προκάλεσε την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικου ο οποίος είπε χαριτολογώντας ότι «τους έδωσαν την αρμοδιότητα να απαντούν τουλάχιστον τις ερωτήσεις στη Βουλή». Ο κ. Παπουτσής εξήγησε τη διαδικασία κατάθεσης των νομοσχεδίων, ζήτησε συντονισμό για τις συνεδριάσεις των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και συνεργασία βουλευτών με τα μέλη της κυβέρνησης, λέγοντας ότι ο Πρωθυπουργός θέλει αναβαθμισμένο τον ρόλο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου