Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Τηλεοπτική επίθεση Πάγκαλου στην Αριστερά

  • Κατηγόρησε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουν ως κοινό εχθρό το ΠαΣοΚ ενώ επί ΝΔ έκαναν μόνο συμβολικές καταλήψεις
Σε αντιπαράθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου με το ΚΚΕ εξελίσσεται ο διάλογος για το Ασφαλιστικό. Χθες, ημέρα που επέλεξε η κυβέρνηση να αρχίσει τον διάλογο για το Ασφαλιστικό προσκαλώντας στο υπουργείο Εργασίας τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εμφανίστηκε στο Μega και επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του ΚΚΕ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι αυτά τα δύο κόμματα επί Νέας Δημοκρατίας έκαναν μόνο μερικές συμβολικές καταλήψεις και απεργίες, ενώ επί κυβερνήσεως ΠαΣοΚ οι διαδηλώσεις, όπως είπε, σημείωσαν έξαρση.

Ο κ. Πάγκαλος δεν σταμάτησε όμως μόνο στις απεργίες, στις διαδηλώσεις και στις καταλήψεις που έγιναν από τα δύο κόμματα της Αριστεράς επί ΝΔ, αλλά προχώρησε ένα βήμα περισσότερο χαρακτηρίζοντας ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ μη αριστερά κόμματα και λέγοντας ότι κοινός εχθρός τους είναι το ΠαΣοΚ: «Μόνο το ΠαΣοΚ είναι κόμμα της Αριστεράς στην Ελλάδα. Ως μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ετσι καταλαβαίνει ο κόσμος την Αριστερά σήμερα» είπε συγκεκριμένα. Επιπλέον, απευθυνόμενος προς το ΚΚΕ, σημείωσε ότι «σταλινικού τύπου λογοκρισία και φίμωση δεν πρόκειται να επιτρέψω» και είπε ότι αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή για τη Δημοκρατία. Πρόσθεσε όμως με νόημα: «Δεν είμαι επαναστάτης. Το βράδυ τις ίδιες παντόφλες φοράμε και το ίδιο ματς βλέπουμε στην τηλεόραση».

Δύο ώρες μετά την επίθεση την οποία εξαπέλυσε ο κ. Πάγκαλος από τηλοψίας εναντίον του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώνονταν έξω από το υπουργείο Εργασίας εμποδίζοντας τη διεξαγωγή της συνάντησης του υπουργού κ. Α. Λοβέρδου με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, με την κυρία Αλέκα Παπαρήγα να δηλώνει ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να πάρει μέρος στον διάλογο.

Ο κ. Πάγκαλος όμως στόχευσε και τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι με το ΚΚΕ αποτελούν «κατ΄ εξαίρεση δύο κόμματα κομμουνιστικής προέλευσης» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται σε ΚΚΕ. Αμεση ήταν η απάντηση του κ. Αλ. Τσίπρα, ο οποίος μιλώντας στο «Βήμα» δήλωσε: «Δεν ασχολούμαι με τον κ. Πάγκαλο. Δεν έχει νόημα. Αν χρειασθεί, θα το κάνω δημόσια», προσθέτοντας ότι είναι γνωστός ο ρόλος του. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άφησε ωστόσο αιχμές και για τη στάση του ΣΥΝ στα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου λέγοντας: «Δεν θέλω να πω τι έκανε ο ΣΥΝ τον Δεκέμβριο. Θα σας παραπέμψω στην κυρία Παπαρήγα».

Α πό τα βέλη του όμως δεν ξέφυγε και η ΝΔ και αναφερόμενος στην εκλογή νέου αρχηγού στο κόμμα είπε: «Εχουν μια θαυμάσια ευκαιρία να δείξουν την ανανέωση. Αλλά αντί να στηρίζουν το ΠαΣοΚ που λέει να μην είναι όμηροι οι νέοι των σταζ, παίρνουν ανοιχτά θέση υπέρ της ρουσφετολογίας και της δημιουργίας ομήρων. Αυτό δείχνει ότι δεν θα γίνει καμία ανανέωση...». Τέλος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των κκ. Γ. Σουφλιά, χαρακτηρίζοντάς τον «Μυγχάουζεν της σύγχρονης πολιτικής σκηνής», Ι. Παπαθανασίου, λέγοντας ότι διέλυσε την οικονομία, και Γ. Αλογοσκούφη, τον οποίο χαρακτήρισε «μαθητούδι μπροστά στον κ. Παπαθανασίου». Τέλος επιτέθηκε ξεχωριστά εναντίον των κκ. Παπαθανασίου και Σουφλιά λέγοντας ότι εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό με το θέμα των ημιυπαίθριων.
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ Ν. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ | ΤΟ ΒΗΜΑ, Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου