Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Υποβαθμίζει η κυβέρνηση τις παρατηρήσεις Πάγκαλου προς το οικονονομικό επιτελείο

  • «Δύσκολο το έργο μας»

Σε παρατήρηση προς το οικονομικό επιτελείο, μετά την αναδίπλωση στο θεμά του «παγώματος» μισθών, προχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος, τη Δευτέρα, λέγοντας πως έπρεπε να είχε μελετηθεί καλύτερα το θέμα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να υποβαθμίσει το ζήτημα, παρατηρώντας πως η κυβέρνηση έχει δύσκολο έργο. Τόνισε, ακόμη ότι κυβέρνηση και κόμμα προχωρούν συνταταγμένα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας το πρωί στο Mega, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος τόνισε ότι το οικονομικό επιτελείο θα έπρεπε να είχε μελετήσει καλύτερα τα μισθολογικά, πριν προχωρήσει στις ανακοινώσεις περί «παγώματος».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις αυτές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής απάντησε: «Δεν είδα καμία αποδοκιμασία του οικονομικού επιτελείου».

Σε ερώτηση για το αν προβληματίζεται η κυβέρνηση όσον αφορά στην αξιοπιστία της χώρας, ο κ. Πεταλωτής είπε: «Εμείς είμαστε αυτοί που ερχόμαστε να διαχειριστούμε το τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας που έχει η χώρας μας στο εξωτερικό».

«Είναι λογικό κι επόμενο, προσπαθώντας να φέρουμε σε πέρας αυτό το δύσκολο δημοσιονομικό έργο, να προβληματιζόμαστε και να κάνουμε τις απαραίτητες διαπιστώσεις και αποσαφηνίσεις όταν και όπου χρειάζεται», τόνισε.

Ερωτηθείς εάν στις «δύσκολες αποφάσεις που έρχονται», το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τις επιλογές της κυβέρνησης, ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι ήδη το κόμμα βρίσκεται συντεταγμένο δίπλα στην κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι ο ρόλος του είναι διακριτός και επιβοηθητικός στο «δύσκολο έγο της κυβέρνησης».

Ακόμη, ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός είναι ικανοποιημένος από την απόδοση της κυβέρνησης σε αυτούς τους δύο μήνες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Βεβαίως. Είμαστε μια κυβέρνηση που εργάζεται, που ανοίγει όλα τα ζητήματα και που θα μείνει πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις».

  • Αθήνα - ΤΟ ΒΗΜΑ, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009 [ 17:46 ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου