Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

"Προσπάθεια συμψηφισμού"

  • Εκδηλη η δυσφορία για τις δηλώσεις Προβόπουλου που υποστήριξε χθες στη Βουλή ότι είχε ενημερώσει για τις αρνητικές προοπτικές της οικονομίας τόσο την κυβέρνηση όσο και το ΠΑΣΟΚ. Σε διαφορετικό μήκος οι δηλώσεις Παπακωνσταντίνου

Εκδηλη ήταν η δυσφορία που εκφράστηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τις δηλώσεις Προβόπουλου που υποστήριξε χθες τη Βουλή ότι είχε ενημερώσει για τις αρνητικές προοπτικές της οικονομίας τόσο την κυβέρνηση όσο και το ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Πεταλωτής θεωρεί πως πρόκειται για "προσπάθεια επιμερισμού ευθυνών. Δεν μπορεί κυβέρνηση και αντιπολίτευση να έχουν την ίδια ευθύνη. Εμείς ακούγαμε τις εκτιμήσεις, δεν μπορούσαμε όμως να διανοηθούμε το μεγάλο εύρος του δημοσιονομικού εκτροχιασμού. Το βρήκαμε, το αποτυπώνουμε και το αντιμετωπίζουμε. Αυτή η προσπάθεια συμψηφισμού δεν μας βρίσκει σύμφωνους και με την πράξη μας την ανατρέπουμε" είπε ο κ.Πεταλωτής.


 Προσπάθεια συμψηφισμού

Πρόσθεσε πως ο κ. Προβόπουλος είχε κάνει μια εκτίμηση του τι προβλέπεται να γίνει, όμως ενημέρωση πραγματική είχε μόνο η κυβέρνηση της ΝΔ, «η οποία μάλιστα, ήταν και υπεύθυνη για τη χάραξη της οικονομικής πολιτικής».

Οταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση περιβάλλει με εμπιστοσύνη το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αρκέστηκε να απαντήσει πως «ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κάνει τη δουλειά του και η ελληνική κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της».

Σε επόμενο ερώτημα αν τα περί συμψηφισμού είναι μομφή κατά του κ. Προβόπουλου, ο κ. Πεταλωτής απάντησε πως «αυτό είναι μομφή προς όποιον επιχειρεί να συμψηφίσει τις ευθύνες. Και είναι πολλοί αυτοί».

Αλλιώς τα είπε ο Γ.Παπακωνσταντίνου

Σε διαφορετικό μήκος κύματος, από αυτό της δυσφορίας που εξέφρασε το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ήταν αναφορά του υπουργού Οικονομικών το απόγευμα στη Βουλή.

Με αφορμή τις δηλώσεις του Προβόπουλου, ο κ.Παπακωνσταντίνου σημείωσε: «Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας έχει το ρόλο του στο πλαίσιο του Ευρωσυστήματος και τον εκτελεί μία χαρά μέχρι τώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου