Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Νέες κινητοποιήσεις συμβασιούχων

Απογοητευμένοι αποχώρησαν χθες από τη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, οι συμβασιούχοι (έργου και ορισμένου χρόνου) του Δημοσίου και του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι επανέλαβαν το κύριο αίτημά τους για μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις και εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία και αύριο.

Στο μεταξύ, οι συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων έχουν προγραμματίσει για σήμερα το πρωί συγκέντρωση στο αμαξοστάσιο του δήμου στην Ιερά Οδό, προκειμένου να συζητήσουν τη συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεών τους. Πρόκειται για περίπου 2.000 συμβασιούχους, μεταξύ των οποίων 900 άτομα τα οποία εργάζονται για περισσότερα από πέντε χρόνια στον τομέα καθαριότητας με συμβάσεις έργου. Λόγω της 48ωρης απεργίας τους, που κανονικά λήγει σήμερα, ο δήμος έχει ήδη απευθύνει έκκληση να μην κατεβάζουν οι δημότες τα σκουπίδια στους κάδους. Επιπροσθέτως, συλλαλητήριο στην Ομόνοια και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησε χθες το απόγευμα το ΠΑΜΕ με αίτημα μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα, προγραμματίζεται απεργία για τις 17 Δεκεμβρίου.

Το θέμα των συμβασιούχων αποτέλεσε και πεδίο αντιπαράθεσης στο δήμο με αφορμή επικριτική για τη δημοτική αρχή ανακοίνωση της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη». «Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ποιος στέκεται δίπλα τους. Για έναν δήμαρχο σημασία έχει ποια είναι η γνώμη των εργαζομένων γι’ αυτόν και όχι οι απόψεις των κατ’ εξακολούθηση μηδενιστών - εκπροσώπων μιας δημοτικής παράταξης που ζει και αναπνέει μόνο σε περιβάλλον συνεχούς άρνησης», απάντησε η δημοτική αρχή. Τέλος, επίκαιρη ερώτηση σχετικά με το μέλλον των συμβασιούχων του Δημοσίου και του καθεστώτος των συμβάσεων κατέθεσε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας σημειώνει στην ερώτησή του ότι οι πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης οδηγούν δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους στην ανεργία.

  • Της Ελενας Kαρανατση, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 25/11/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου