Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Ψηφίζεται το επίδομα

  • ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ
  • Δύο ολόκληρους μήνες μετά τις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, η Βουλή ψηφίζει το πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης.

Τίνα Μπιρμπίλη και Σπύρος Κουβέλης θα ενημερώσουν τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής για την κλιματική αλλαγή

Τίνα Μπιρμπίλη και Σπύρος Κουβέλης θα ενημερώσουν τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής για την κλιματική αλλαγή

Πρόκειται γι' αυτό του υπουργείου Οικονομικών που αφορά το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης και το οποίο πρόκειται να γίνει νόμος του κράτους την ερχόμενη Πέμπτη στο Κοινοβούλιο, μετά την αναμενόμενη υπερψήφισή του από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Με την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου ολοκληρώνεται και το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης για την εβδομάδα αυτή καθώς, παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει βρει κατά γενική ομολογία τον ρυθμό του, σε σχέση με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Μάλιστα, κάποιες πληροφορίες που έφτασαν στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή και ήθελαν να κατατίθεται το νομοσχέδιο της υπουργού Οικονομίας Λούκας Κατσέλη για τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας της αγοράς ώστε να πάρει τον δρόμο του προς συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή αύριο, τελικά δεν επαληθεύτηκαν.

Το μοναδικό άλλο νομοσχέδιο που η κυβέρνηση έχει καταθέσει και η συζήτησή του συνεχίζεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή είναι αυτό του υπουργείου Δικαιοσύνης για την «αποζημίωση των θυμάτων εγκλημάτων βίας από πρόθεση». Πρόκειται για κοινοτική οδηγία, η οποία προφανώς θα αποτελέσει αντικείμενο του νομοθετικού έργου της Ολομέλειας την επόμενη εβδομάδα.

Σ' ό,τι αφορά το έργο των κοινοβουλευτικών επιτροπών: Σημαντική κρίνεται η συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων την ερχόμενη Πέμπτη, στην οποία θα ξεκινήσει η συζήτηση του προϋπολογισμού του 2010.

Μία ημέρα πριν η Αννα Διαμαντοπούλου θα ενημερώσει την επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για τα φλέγοντα ζητήματα της αρμοδιότητάς της, ενώ την ίδια ημέρα το απόγευμα στην επιτροπή ΔΕΚΟ θα συζητηθεί το θέμα της COSCO με την ευκαιρία του διορισμού του Γ. Ανωμερίτη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στον ΟΛΠ.

Τέλος, το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στον Αγιο Δομίνικο, όπου υπήρξαν εκτενείς συσκέψεις και για τη διάσκεψη της Κοπεγχάγης, φαίνεται πως δεν αφήνει ανεπηρέαστη και τη Βουλή.

Αλλιώς, πώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι δύο φορές αυτή την εβδομάδα τόσο ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπ. Κουβέλης όσο και η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Τίνα Μπιρμπίλη θα ενημερώσουν τα μέλη των επιτροπών για την κλιματική αλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου