Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Μιχ. Χρυσοχοϊδης: «Θα αλλάξω σιγά - σιγά δομές και πρόσωπα»

  • Υπέρ του μέτρου της ονομαστικοποποίησης των κινητών
  • «Χρήσιμες» οι κάμερες. Ανοιχτό το ενδεχόμενο για την τράπεζα DNA

Επιμμένει ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» στη σκληρή γραμμή... άμυνας για την ασφάλεια του πολίτη, απέναντι στους βανδαλισμούς και τα φαινόμενα βίας στο κέντρο της Αθήνας. Ταυτόχρονα πρποαναγγέλει ότι έχει ακόμη... ανοιχτούς λογαριασμούς με τη 17Ν και αιτιολογεί την αποπομπή του Βασ. Τσιατούρα, λόγω «ταύτισης με την εποχή της αδράνειας της ΕΛ.ΑΣ».

Αποφασισμένος να υπερασπιστεί τη δημόσια ασφάλεια εμφανίζεται ο υπουργός Κοινωνικής Προστασίας,παρά τις όποιες κυοφορούμενες αντιδράσεις στο όνομα των προσωπικών ελευθεριών. Συνδέει μάλιστα τη δράση "των χούλιγκαν και των βανδάλων που καταστρέφουν περιουσίες στο κέντρο της Αθήνας, με τους ταραξίες των γηπέδων, τους καρτουμένους των φυλακών, το μαύρο χρήμα, το οργανωμένο έγκλημα και ως ένα βαθμό και με τις τρομοκρατικές οργανώσεις".

Προανναγγέλει ότι θα προχωρήσει σε ένα νέο στάδιο συνολικής εξάρθρωσης της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Ν, ενώ για την απομάκρυνση του Βασ. Τσιατούρα σημειώνει με νόημα: "Το θέμα δεν είναι προσωπικό. Εργαστήκαμε μαζί, είναι ένας ικανός άνθρωπος, αλλά υπηρέτησε και αυτός μία πολιτική που οδήγησε την Αστυνομία στην αδράνεια και τη διάλυση...Δεν μπορούμε να πάμε μαζί, είναι απλό."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου