Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Παπανδρέου: Να «απελευθερωθούμε» από νοοτροπίες και αντιλήψεις που μας κράτησαν πίσω

Εμφαση στη μάχη για την «απελευθέρωση» από νοοτροπίες, αντιλήψεις και πρακτικές, που μας κράτησαν πολλά χρόνια πίσω, έδωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στη δήλωση που έκανε μετά την επίσημη δοξολογία στον ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη χθες το πρωί.

«Δίνουμε τη μάχη της απελευθέρωσης των δημιουργικών και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας. Δίνουμε τη μάχη της απελευθέρωσης της πολιτικής από τον μικροκομματισμό και την αδιαφάνεια. Δίνουμε τη μάχη της απελευθέρωσης του πολίτη από την ανασφάλεια, την αδικία, την ανισότητα. Και σε αυτή τη μάχη, είμαι σίγουρος ότι είμαστε ενωμένοι. Αυτή η μάχη μάς ενώνει όλους τους Ελληνες και τις Ελληνίδες, σε μια κοινή προσπάθεια για να κάνουμε την Ελλάδα ισχυρή, ικανή, δίκαιη και ανθρώπινη», είπε ο πρωθυπουργός.

Στη δοξολογία παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης, οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, οι υφυπουργοί Θεοδώρα Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης, Γιάννης Μαγκριώτης, Σπύρος Βούγιας, ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Γιάννης Τραγάκης ως εκπρόσωπος του προέδρου του κόμματος Κώστα Καραμανλή, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, βουλευτές και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Εντός του ναού ο μητροπολίτης Ανθιμος άρπαξε την ευκαιρία και από άμβωνος απευθύνθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μίλησε για τις ανιστόρητες διεκδικήσεις των Σκοπίων και για το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης είπε ότι η ύπαρξή του ήταν η επιβεβαίωση της ελληνικής κυριαρχίας στα βόρεια διαμερίσματα της χώρας. Και στις δύο αυτές παρεμβάσεις του ο μητροπολίτης εισέπραξε χειροκρότημα από τους πιστούς μέσα στην εκκλησία.

Εκτός του ναού οι βουλευτές του ΛΑΟΣ κατήγγειλαν, σε υψηλούς τόνους, την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επειδή μετέτρεψε το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης σε γενική γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου