Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Γ. Παπανδρέου: Πηγή δύναμης για τους Έλληνες οι κοινοί αγώνες

Μήνυμα με αναφορά στους αγώνες του παρελθόντος και αναγωγή τους στην σημερινή εποχή και τους αγώνες που καλείται να δώσει ο Ελληνικός λαός έστειλε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού:

"Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι ένα ορόσημο στην ιστορία του Ελληνισμού.Αποτελεί έναν διαρκή ύμνο στο υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας. Μια ζωντανή απόδειξη της αγάπης των Ελλήνων και των Ελληνίδων για την πατρίδα. Μια στιγμή της ιστορίας, που κατέδειξε τη δυνατότητά μας να ξεπερνάμε τους εαυτούς μας όταν διακυβεύονται οι αξίες μας, η αξιοπρέπειά μας, η ίδια μας η υπόσταση.

Το ΟΧΙ του 1940 είχε υψηλό κόστος. Δημιούργησε, όμως, ένα ανεκτίμητο εθνικό κεφάλαιο. Οι Έλληνες πολέμησαν σε αντίξοες συνθήκες με αποφασιστικότητα και σθένος.Πολέμησαν για την ανεξαρτησία, τη δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία. Η μεγαλειώδης μάχη συνεχίστηκε με την Εθνική Αντίσταση. Ο αγώνας που έδωσαν οι Έλληνες ήταν δίκαιος, γι΄ αυτό και νίκησαν. Γι΄ αυτό τους έγραψε η ιστορία.

Νίκησαν τα μεγέθη, νίκησαν το φασισμό, τον αυταρχισμό και την υποκρισία.Σήμερα είμαστε περήφανοι γι΄ αυτή μας την ιστορία. Είναι η πηγή της δύναμής να πιστεύουμε στους εαυτούς μας και να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για μια καλύτερη ζωή, για μια ισχυρή και ανεξάρτητη Ελλάδα. Στα χρόνια που πέρασαν η χώρα μας πέτυχε πολλά. Αναπτύχθηκε, απέκτησε αυτοπεποίθηση, εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απέκτησε νέους ορίζοντες, έγινε διεθνώς σεβαστή. Αναγνωρίστηκε η αξία της.

Σήμερα η Ελλάδα ζει ειρηνικά και αναπτύσσει δημιουργικές σχέσεις με τους γείτονές της. Όμως, έχουμε ακόμα να αγωνιστούμε και να πετύχουμε πολλά. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο γενικευμένης κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε όλοι αλλά ταλανίζει περισσότερο τους πιο αδύναμους.

Έχουμε να αγωνιστούμε για μια ποιοτική δημοκρατία. Για ουσιαστική ισονομία. Για κοινωνική δικαιοσύνη. Για μια Ελλάδα αξιών.Είναι μάχες δύσκολες. Όμως θα τις δώσουμε και αυτές όλοι μαζί, ώστε να βγούμε πιο δυνατοί από την κρίση. Με πίστη στις αστείρευτες δυνατότητες της χώρας μας, χτίζουμε μια Ελλάδα με παρουσία και κύρος, μία κοινωνία δικαιοσύνης με πολίτες ισχυρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου