Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Δηλώσεις Καστανίδη: Επιμένει στο νόμο για την κατάργηση της κουκούλας

Υπερασπίσθηκε την απόφαση για την κατάργηση του νόμου που ποινικοποιεί την κουκούλα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ. «Στο ποινικό σύστημα δεν κρίνεσαι από το πως είσαι ντυμένος, αλλά από τη βαρύτητα της πράξης» τόνισε ο κ.Καστανίδης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε στην συνέντευξή του, ότι η βαρύτητα της πράξης είναι αυτή που μετράει και υπογράμμισε ότι την ασφάλεια την υπερασπίζεσαι καλύτερα όταν διαφυλάσσεις τα ατομικά δικαιώματα, ενώ επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση της Ν.Δ για ελλιπείς μηχανισμούς ασφαλείας.

Επίσης αναφέρθηκε και στην αύξηση των ποινών την περίοδο 2004-2009, οι οποίες, όπως είπε, δεν είχαν ως αποτέλεσμα και την αναμενόμενη μείωση του εγκλήματος. "Χρειάζεται αντιεγκληματική πολιτική" επισήμανε ο κ.Χάρης Καστανίδης.

Ερωτηθείς για το θέμα της οπλοκατοχής και τη συζήτηση για μετατροπή αυτής σε κακούργημα, ο κ.Καστανίδης είπε ότι "έχουμε επαρκές ποινικό οπλοστάσιο" για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος.

Ακόμη ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και στο ζήτημα του θρησκευτικού όρκου, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ενώ όπως δήλωσε η εκκλησία έχει πάρει γενναία θέση επί του θέματος αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου