Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Συνάντηση Παπανδρέου-Μπράουν για ελληνοτουρκικά και ανεργία

Συνάντηση εργασίας είχαν σήμερα στο Λονδίνο στην πρωθυπουργική κατοικία, στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον Βρετανό ομόλογό του Γκόρντον Μπράουν, η οποία διήρκεσε 45 λεπτά και είχε ως κύρια θέματα συζήτησης την κλιματική αλλαγή, τα ελληνοτουρκικά αλλά και την αντιμετώπιση της ανεργίας στην Ε.Ε.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον κ. Μπράουν, με τον οποίο είχαν πολύ καλή συνεργασία πριν από δύο μέρες στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και στη συνάντησή τους συνέχισαν αυτή τη συζήτηση σε βάθος, για μια νέα αναπτυξιακή στρατηγική με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Επίσης συζήτηση έγινε για θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος που αφορούν την ευρύτερη περιοχή όπως τα Βαλκάνια, η Κύπρος και η Τουρκία. Όλα τα θέματα αυτά, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, τίθενται και συζητούνται στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας της Ελλάδας να παίρνει πλέον πρωτοβουλίες, να είναι παρούσα και να προωθεί λύσεις σε ζητήματα που αφορούν τον Έλληνα και τον Ευρωπαίο πολίτη, ώστε να οδηγηθούμε σε μια πιο δίκαιη ευρωπαϊκή κοινωνία.

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον κ. Μπράουν ο Έλληνας πρωθυπουργός περπάτησε μέχρι την κατοικία του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, συνοδευόμενος από τον ίδιο τον κ. Μίλιμπαντ και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρη Δρούτσα. Στην κατοικία του υπουργού Εξωτερικών αναμενόταν να συζητηθούν εξειδικευμένα τα θέματα τα οποία τέθηκαν κατά τη συνάντηση των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Βρετανίας.

[Πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου