Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Λοβέρδος: Δεν αλλάζει η απόφαση

  • Ο Υπουργός τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μετατόπιση από τη θέση περί μη πρόσληψης κανενός εργαζόμενου με stage που προσελήφθη μετά την προκήρυξη των εκλογών. Ως τις 15 Δεκεμβρίου το νέο πλαίσιο στις «ελαστικές μορφές εργασίας»

Στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης συνεδρίασε και πάλι η πολιτική του ηγεσία και εκπρόσωποι των εργαζόμενων σε διάφορες μορφές ελαστικής απασχόλησης, όπως οι «ενοικιαζόμενοι» εργαζόμενοι, οι ημιαπασχολούμενοι κτλ και φυσικά οι απασχολούμενοι μέσω των διαφόρων προγραμμάτων stage.

Την ίδια ώρα έξω από το υπουργείο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των τελευταίων, που αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει οριστικά την εκμετάλλευση αυτών των προγραμμάτων από το Δημόσιο και τους διάφορους φορείς του, με αποτέλεσμα να κλείσουν και τα δύο ρεύματα της οδού Πειραιώς και να προκληθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση.


Λοβέρδος: Δεν αλλάζει η απόφαση

Εξερχόμενος ο Ανδρ.Λοβέρδος επανέλαβε ότι η απόφαση της κυβέρνησης, ειδικά μάλιστα για όσους εντάχθηκαν σε τέτοια προγράμματα μετά την προκήρυξη των εκλογών, παραμένει ως έχει.

Ο κ. Λοβέρδος έθεσε ως ορόσημο την 15η Δεκεμβρίου, όταν η ηγεσία του υπουργείου είτε θα προβεί σε εφαρμογή διοικητικών μέτρων ή θα καταθέσει στη Βουλή σχετικό νομοσχέδιο».

«Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για λειτουργία εγγυήσεων στις εργασιακές σχέσεις», είπε ο κ.Λοβέρδος, καθώς «αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα αυθαιρεσίας, έκδηλα συμπτώματα απορρύθμισης που, ορισμένες φορές, δημιουργούν την εντύπωση πως η Ελλάδα επέλεξε την κατάργηση της προστασίας των εργαζομένων».

«Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να εφαρμοστούν υπάρχουσες εγγυήσεις ή και να προβλεφθούν νέες. Υπάρχει ανάγκη π.χ. να αναμορφωθεί το πλαίσιο για την «ενοικίαση» εργαζομένων», υπογράμμισε.

Αντικείμενο της επιτροπής, όπως είπε ο υπουργός, είναι

α) η υπογράμμιση μη εφαρμοσμένων στην πράξη αλλά υπαρχουσών εγγυητικών ρυθμίσεων στις εργασιακές σχέσεις, η οποία θα βοηθήσει να επικεντρώσουμε τον έλεγχο εκεί που πρέπει και β) η πρόταση συγκεκριμένων νομοθετικών ρυθμίσεων, στο πλαίσιο, βεβαίως του ενωσιακού δικαίου.

Επιδίωξη είναι να υπάρξουν ευνοϊκότεροι για τους εργαζόμενους όροι και παράλληλα να ενταθούν οι έλεγχοι στις εταιρείες που τους απασχολούν, ώστε να περιοριστεί ο χρόνος «μαύρης εργασίας».

Οι εργαζόμενοι σε stage πάντως δεν προτίθενται να κάνουν πίσω και ετοιμάζουν ήδη νέες κινητοποιήσεις, αρχικά στις 5 Νοεμβρίου και στη συνέχεια στις 26, έξω από τη Βουλή, όταν και θα συζητείται εκεί ο νέος προϋπολογισμός. [ΕΘΝΟΣ, 29/10/2009]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου