Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Παπανδρέου: Άμεσα οι μεγάλες τομές

Δίνοντας το χαρακτήρα του επείγοντος στις προωθούμενες αλλαγές, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε σήμερα πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Την ίδια στιγμή διευκρίνισε ότι θα γίνουν άμεσα «μεγάλες τομές» προκειμένου η χώρα «να βγει από το τέλμα» και τόνισε ότι οι αλλαγές δεν θα «αγγίξουν» τα φτωχότερα στρώματα.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής, με θέμα την υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΠΣΑ), ο Γ. Παπανδρέου επέκρινε έντονα τη ΝΔ για την κατάσταση που κληροδότησε στη χώρα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου απέδωσε την «πρωτοφανή κρίση της χώρας στις «εγκληματικές πολιτικές» που ακολούθησε η ΝΔ και μίλησε για ιστορικό χρέος της σημερινής κυβέρνησης.

«Με τη βοήθεια και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών, να βγάλουμε όλοι μαζί τη χώρα μας από το τέλμα, να απελευθερώσουμε ουσιαστικά την Ελλάδα από τα βάρη αυτά και από τους μεγάλους κινδύνους που την απειλούν. Μπροστά μας ανοίγεται μια πρόκληση χωρίς προηγούμενο» είπε ο πρωθυπουργός

«Να κάνουμε στο συντομότερο δυνατό χρόνο τις μεγάλες τομές που εδώ και πολλά χρόνια χρειάζεται η χώρα μας.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε και πάλι πως εκτός από τα μέτρα νοικοκυρέματος και περιορισμού της σπατάλης χρειάζονται κι άλλα «για να σταματήσουν αυτή την αιμορραγία των ελλειμμάτων και των χρεών».

Όπως ανέφερε, για να σταματήσουν αυτά πρέπει να δημιουργηθεί νέο εισόδημα, να παταχθεί η διαφθορά, η γραφειοκρατία, ο συγκεντρωτισμός και η αναξιοκρατία, να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου και η σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος και τους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτήρισε το ΠΣΑ «σύνθετο πρόγραμμα που έχει από τη μια το νοικοκύρεμα και από την άλλη μεριά το αναπτυξιακό και κοινωνικό σκέλος που είναι εξίσου σημαντικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου