Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Ένα βήμα πιο κοντά στα... μπλόκα η Ν.Δ.

Συνάντηση με εκπροσώπους των Αγροτών

Ειλικρινή διάλογο υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου ζήτησε ο Αντ. Σαμαράς

Έκκληση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Γ. Παπανδρέου να αναλάβει άμεσα τον συντονισμό ενός «ειλικρινούς και χωρίς προαπαιτούμενα διαλόγου με τους αγρότες» απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τις συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους των αγροτών. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε ότι το κόμμα του είναι αντίθετο με τα μπλόκα, αλλά πρόσθεσε ότι οι αγρότες αναγκάζονται να καταφύγουν σε τέτοιες μεθόδους κινητοποίησης.

Σκληρή κριτική άσκησε ο κ. Σαμαράς στον τρόπο με το οποίο διαχειρίζεται η κυβέρνηση τα αγροτικά ζητήματα και τα εντεινόμενα προβλήματα από τις κινητοποιήσεις των αγροτών. "Η άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με τους αγρότες οδηγεί, ήδη, την κατάσταση σε επικίνδυνο αδιέξοδο", δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Για τα μπλόκα δήλωσε: "Εκφράσαμε από την αρχή την αντίθεσή μας με τον αποκλεισμό των δρόμων, που προκαλεί τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών και στην τοπική και διεθνή διακίνηση αγαθών. Πρέπει, όμως, να κατανοήσουμε ως κοινωνία, γιατί αναγκάζονται οι αγρότες να καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους κινητοποίησης και αγώνα".Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρωμένη και αποτελεσματική πολιτική στον τομέα της αγροτικής Οικονομίας. Μπορεί, λοιπόν, να διαφωνούμε με τα "μπλόκα" στους δρόμους, αλλά καταλαβαίνουμε απόλυτα τα αιτήματα και τον καϋμό του αγρότη".

Επίσης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλόγισε στον πρωθυπουργό μη αντίληψη του πραγματικού μεγέθους των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου και σε αυτό απέδωσε το γεγονός ότι "οι υπουργοί της κυβέρνησης αναλώνονται σε διαδοχικές τηλεοπτικές εμφανίσεις και σε προσπάθειες ανασκευής της προεκλογικής πλειοδοσίας του κ. Παπανδρέου ότι δήθεν θα έδινε ένα δισ. ευρώ στους αγρότες".

Ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να συντονίσει ο ίδιος έναν ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες, καλύπτοντας σε βάθος όλα τα προβλήματα που τους αφορούν και να αφήσει -όπως χαρακτηριστικά είπε- τις επικοινωνιακές φιέστες. Έναν διάλογο, που σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν. Δ, πρέπει να ξεκινήσει άμεσα χωρίς προααπιτούμενα από καμία πλευρά και να καταλήξει σε πρακτικά αποτελέσματα. "Γιατί διαφορετικά, το επικίνδυνο αδιέξοδο είναι μπροστά μας".

Ολόκληρη η δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

Η άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με τους αγρότες οδηγεί, ήδη, την κατάσταση σε επικίνδυνο αδιέξοδο.

Εκφράσαμε από την αρχή την αντίθεσή μας με τον αποκλεισμό των δρόμων, που προκαλεί τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών και στην τοπική και διεθνή διακίνηση αγαθών.

Πρέπει, όμως, να κατανοήσουμε ως Κοινωνία, γιατί αναγκάζονται οι αγρότες να καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους κινητοποίησης και αγώνα.

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρωμένη και αποτελεσματική πολιτική στον τομέα της αγροτικής Οικονομίας.

Μπορεί, λοιπόν, να διαφωνούμε με τα ‘’μπλόκα’’ στους δρόμους, αλλά καταλαβαίνουμε απόλυτα τα αιτήματα και τον καημό του αγρότη.

Ο πρωθυπουργός δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί το πραγματικό μέγεθος των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου.

Γι’ αυτό και οι υπουργοί του αναλώνονται σε διαδοχικές τηλεοπτικές εμφανίσεις και σε προσπάθειες ανασκευής της προεκλογικής πλειοδοσίας του κ. Παπανδρέου ότι δήθεν ‘’ θα έδινε ένα δις. ευρώ στους αγρότες’’.

Καλώ τον πρωθυπουργό να αφήσει τις επικοινωνιακές ‘’φιέστες’’ και να συντονίσει ο ίδιος έναν ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες, καλύπτοντας σε βάθος όλα τα προβλήματα που τους αφορούν.

Αυτός ο διάλογος πρέπει να ξεκινήσει αμέσως, χωρίς προαπαιτούμενα από καμία πλευρά και να καταλήξει σε πρακτικά αποτελέσματα. Γιατί διαφορετικά, το επικίνδυνο αδιέξοδο είναι μπροστά μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου