Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Παραμένουν τα αγροτικά μπλόκα

Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις στην επικράτεια με τα μπλόκα στην Αθηνών-Λαμίας να παραμένουν. Εκτροπή κυκλοφορίας στην Αθηνών-Τριπόλεως.


Με αποκλεισμό διαρκείας του συνοριακού σταθμού Ορμενίου Έβρου, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, απειλούν οι αγρότες της περιοχής. Στον χώρο έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 200 τρακτέρ, που κατά διαστήματα, με αποφάσεις της συντονιστικής επιτροπής, προχωρούν σε δίωρους αποκλεισμούς του Τελωνείου. Ωστόσο, λόγω της χιονόπτωσης που δυσχεραίνει ούτως ή άλλως την κίνηση των οχημάτων, από το μεσημέρι η διέλευση γίνεται ομαλά.

Νέα σημεία στις εθνικές οδούς αποκλείουν με τα τρακτέρ τους αγρότες στη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

Κεντρική Μακεδονία

Στο Νομό Θεσσαλονίκης αγρότες κατευθύνονται με τα τρακτέρ τους στα τρία σημεία που είχαν αποφασίσει να συγκεντρωθούν (κόμβος Χαλκηδόνας, διόδια Μαλγάρων και Πράσινα φανάρια στην Αν.Θεσσαλονίκη). Αφού συγκεντρωθούν θα συγκροτήσουν συντονιστικές επιτροπές και θα αποφασίσουν για την εξέλιξη της κινητοποίησής τους.

Στο Νομό Σερρών παραμένουν τα μπλόκα των αγροτών στον κόμβο του Στρυμονικού της Ε.Ο. Σερρών- Θεσσαλονίκης, που ανοίγει και κλείνει κατά διαστήματα, και στον κόμβο Κερδυλλίων στην Εγνατία Οδό, που παραμένει αποκλεισμένος. Αποκλεισμένος είναι ο μεθοριακός σταθμός Προμαχώνα.

Το μεθοριακό σταθμό Δοϊράνης έχουν αποκλείσει οι αγρότες του Νομού Κιλκίς, ενώ σε αποκλεισμό της εισόδου και εξόδου φορτηγών από και προς ΠΓΔΜ προχωρούν, κατά διαστήματα, αγρότες στο τελωνείο των Ευζώνων.

Στην Πέλλα οι αγρότες από περιοχές του νομού αποφάσισαν να κατέβουν από αύριο Τετάρτη με τα τρακτέρ τους στον κόμβο Μαυροβουνίου της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Έδεσσας.

Με τα αγροτικά τους μηχανήματα παραταγμένα στον κόμβο Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής, παραμένουν οι ελαιοπαραγωγοί του Νομού Χαλκιδικής και σε σύσκεψη που θα γίνει αύριο στις 7 το βράδυ θα εξεταστεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Δυτική Μακεδονία

Έξω από τη Νομαρχία Γρεβενών παραμένουν τα τρακτέρ αγροτών του νομού, για δεύτερη μέρα σήμερα, ενώ συνεχίζεται η προσέλευση και άλλων. Αύριο στις 10 θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των αγροτών για να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού.

Σε σύσκεψη, αύριο το πρωί, στον κόμβο Φιλώτα θα αποφασίσουν οι αγρότες Φλώρινας και Αμυνταίου, αν θα ενσωματωθούν με τους αγρότες του Νομού Κοζάνης στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των Κοίλων, ή θα κατευθυνθούν στο μεθοριακό σταθμό Νίκης, στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ.

Στον κόμβο Βογατσικού παραμένουν οι αγρότες του Νομού Καστοριάς και συνεχίζουν να διακόπτουν (ανά μία ώρα) την κυκλοφορία οχημάτων από Καστοριά προς Θεσσαλονίκη και από Καστοριά προς Αλβανία.

Κλειστό κρατούν το τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής οι αγρότες των Πρεσπών.

Ανατολική Μακεδονία- Θράκη

Στην Καβάλα αποκλεισμένη κρατούν οι αγρότες την Εγνατία Οδό στους κόμβους Αμφίπολης και Χρυσούπολης. Στον Έβρο, με αποκλεισμό διαρκείας του συνοριακού σταθμού Ορμενίου, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, απειλούν οι αγρότες της περιοχής. Στο χώρο έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 200 τρακτέρ, που κατά διαστήματα, προχωρούν σε δίωρους αποκλεισμούς του Τελωνείου. Από το μεσημέρι λόγω χιονόπτωσης επιτρέπεται η διέλευση των οχημάτων. Τρακτέρ έχουν παραταχθεί κατά μήκος της εθνικής οδού στο ύψος της Κορνοφωλιάς Σουφλίου, καθώς και στο Τελωνείο Κήπων.

Θεσσαλία

Εκατοντάδες τρακτέρ από την Καρδίτσα, τα Φάρσαλα, τη Λάρισα και τα Τρίκαλα έχουν συγκεντρωθεί στον κόμβο της Νίκαιας, στο μπλόκο που έχει στηθεί με πρωτοβουλία της ΠΑΣΥ. Η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό εκτρέπεται μέσω Μεγάλου Μοναστηρίου, Στεφανοβικείου και της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας-Βόλου.

Αύριο, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση αγροτών από τη Λάρισα, στη Μελούνα και στον κόμβο Πλατυκάμπου. Στον κόμβο των Μικροθηβών δίνουν ραντεβού αύριο Τετάρτη οι αγρότες της Μαγνησίας.

Τρίπολη-Κόρινθος: Παραμένουν στον κόμβο της Στέρνας

Μέχρι αύριο το μεσημέρι, όπου θα συνεδριάσουν και πάλι παραμένουν στον κόμβο της Στέρνας, στον αυτοκινητόδρομο Τριπόλεως - Κορίνθου, οι αγρότες της Πελοποννήσου.

Η τροχαία Κορίνθου εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων από και προς την κεντρική και νότια Πελοπόννησο, από τις 12:00 το μεσημέρι λόγω του μπλόκου της Στέρνας, από τον κόμβο της Αρχαίας Νεμέας, στο 110 χιλιόμετρο της Αθηνών - Τριπόλεως και η κυκλοφορία γίνεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού, Δερβενάκια - Άργος - Τρίπολη κι αντίστροφα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΙ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου