Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Κλειστός ξανά ο Προμαχώνας

Στην Αθήνα κατεβαίνουν τη Δευτέρα οι αγρότες του μπλόκου Νικαίας

Είχε ανοίξει προσωρινά ύστερα από τη συνάντηση αγροτών - Μπόρισοφ

Έκλεισαν και πάλι τα σύνορα οι αγρότες στον Προμαχώνα. Ο μεθοριακός σταθμός είχε ανοίξει προσωρινά ύστερα από συνάντηση των παραγωγών από τις Σέρρες με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπόρισοφ προκειμένου να εκτονωθούν οι ουρές χιλιομέτρων που είχαν σχηματιστεί.


Η συνάντηση έγινε σε βουλγαρικό έδαφος, κατόπιν αιτήματος των αγροτών. Ο Μπ. Μπόριοφ έφτασε με ελικόπτερο, λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα, μέσα σε δύο ώρες από τη στιγμή που τον προσκάλεσαν, όπως είπε και στους ίδιους. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, που κράτησε περίπου μία ώρα, οι αγρότες μετέφεραν στον Βούλγαρο πρωθυπουργό τα αιτήματά τους και εξήγησαν τους λόγους για τους οποίος προχώρησαν στον αποκλεισμό των συνόρων. Συμφώνησαν στο άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού, από τις 5 μ.μ. έως τις δέκα το βράδυ. Η συμφωνία επισφραγίστηκε με μία χειραψία.

Τελικά, οι αγρότες αποφάσισαν να κλείσουν τα σύνορα νωρίτερα, λόγω της αποσυμφόρησης της κυκλοφορίας.

Ο Μπ. Μπόρισοφ, μόλις προσγειώθηκε, ενημέρωσε τον Γ. Παπανδρέου για τη συνάντηση, ενώ συνομίλησε και με τον Αντώνη Σαμαρά. όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου, ο Γ. Παπανδρέου συμφώνησε με την πρόθεση του Πρωθυπουργού της Βουλγαρίας να συναντηθεί με τους αγρότες. Παράλληλα, ενημέρωσε τον Μπ. Μπόρισοφ για το περιεχόμενο της πρωινής ομιλίας του στη Βουλή και την έκκληση που απηύθυνε στους αγρότες να ανοίξουν τους δρόμους.

Εν τω μεταξύ, την απόφαση τους να αποκλείσουν, επ' αόριστον από αύριο το Τελωνείο Ορμενίου, ανακοίνωσαν οι αγρότες του βορείου Έβρου.

Την ίδια ώρα, χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στο μεθοριακό σταθμό Κήπων και στο κόμβο Κορνοφωλιάς Σουφλίου.

Επίσης, η υπηρεσία τύπου του υπουργείου Οικονομίας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, Τράιτσο Τράικοφ δεν θα επισκεφτεί το συνοριακό σταθμό «Κούλατα», όπως είχε προαναγγελθεί.

Στην Αθήνα οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας


Οριστική, είναι η απόφαση των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας, να κατεβούν τη Δευτέρα στην Αθήνα. Όπως έγινε γνωστό, δεν θα συμμετάσχουν στον διάλογο στο Ζάππειο. Οι αγρότες κατεβαίνουν στην πρωτεύουσα για να διαμαρτυρηθούν.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής, Βαγγέλης Μπούτας, που από είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο καθόδου στην Αθήνα την Πέμπτη, επιβεβαίωσε σήμερα ότι οι αγρότες κατεβαίνουν στην Αθήνα την Δευτέρα.

Εξάλλου, την ίδια ημέρα, αγρότες που συντάσσονται με τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας, θα κατέβουν με λεωφορεία και θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Ζάππειο. Εκεί, η κυβέρνηση έχει καλέσει τους αγρότες να συμμετάσχουν στον εθνικό διάλογο για το αγροτικό ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου