Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Λοβέρδος: Μαχαίρι στις πρόωρες συντάξεις για τα σώματα ασφαλείας

Στις 2 Φεβρουαρίου ο φόρος-πόρος για το ασφαλιστικό

Τέλος στην πρόωρη συνταξιοδότηση των λιμενικών, των στρατιωτικών και των αστυνομικών ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής για το Ασφαλιστικό.

Ο Α. Λοβέρδος χαρακτήρισε όλες τις τελευταίες εθελούσιες εξόδους ως «δολοφονικές» εκ μέρους του παραδοσιακού πελατειακού κράτους και κάλεσε όλους τους βουλευτές να απορρίψουν όποιο σχέδιο νόμου προβλέπει κάτι τέτοιο στο μέλλον.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως θα σταματήσουν οι στρατιωτικές συντάξεις των 45 και 50 χρόνων και τόνισε «όσοι στρατιωτικοί, αστυνομικοί και λιμενικοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας θα απασχολούνται σε υπηρεσίες γραφείου».

Σχετικά με τις πηγές χρηματοδότησης του Ασφαλιστικού, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι «η τριμερής χρηματοδότηση παραμένει», ενώ παράλληλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιτευχθεί και η αυτοχρηματοδότηση του συστήματος με μείωση της εισφοροκλοπής και εισφοροδιαφυγής.

Ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε ακόμη ότι στις 2 Φεβρουαρίου θα ανακοινώσουν με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, έναν νέο φόρο χρηματοδότησης του Ασφαλιστικού.

Για μία ακόμη φορά ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στο ΙΚΑ, στο οποίο χρωστούν 5 δισ. ευρώ 250.000 επιχειρήσεις, μόνο για το 2008 φέρνοντας ως παράδειγμα την Ολυμπιακή, η οποία οφείλει περισσότερα από 600 εκ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου