Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Ανδρέας Λοβέρδος: «Τέλος στην πρόωρη συνταξιοδότηση»

Στις 2 Φεβρουαρίου τα αποκαλυπτήρια για το φόρο του Ασφαλιστικού

  • Σε γραφεία θα απασχολούνται στρατιωτικοί και αστυνομικοί που συνταξιοδοτούνταν για λόγους υγείας

«Μαχαίρι» στις πρόωρες συντάξεις βάζει ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος. Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής για το Ασφαλιστικό, ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει η πρόωρη συνταξιοδότηση των λιμενικών, των στρατιωτικών και των αστυνομικών.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε όλες τις τελευταίες εθελούσιες εξόδους ως δολοφονικές εκ μέρους του παραδοσιακού πελατειακού κράτους, καλώντας παράλληλα όλους τους βουλευτές να απορρίψουν όποιο σχέδιο νόμου προβλέπει κάτι τέτοιο στο μέλλον.

Επίσης επισήμανε ότι θα σταματήσουν οι στρατιωτικές συντάξεις των 45 και 50 χρόνων. Όπως τόνισε όσοι στρατιωτικοί, αστυνομικοί και λιμενικοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας θα απασχολούνται σε υπηρεσίες γραφείου.

Σχετικά με τις πηγές χρηματοδότησης του Ασφαλιστικού, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι η τριμερής χρηματοδότηση παραμένει, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιτευχθεί και η αυτοχρηματοδότηση του συστήματος με μείωση της εισφοροκλοπής και εισφοροδιαφυγής. Παράλληλα, προανήγγειλε ότι στις 2 Φεβρουαρίου θα ανακοινώσει μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, θα ανακοινώσουν έναν νέο φόρο χρηματοδότησης του Ασφαλιστικού.

Για μία ακόμη φορά ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στο ΙΚΑ, στο οποίο χρωστούν 5 δισ. ευρώ 250.000 επιχειρήσεις, μόνο για το 2008 με πρώτη και...καλύτερη την πάλαι ποτέ Ολυμπιακή που οφείλει πάνω από 600 εκ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου