Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Ικανοποίηση ΠΑΣΟΚ από την ακρόαση της Μ. Δαμανάκη στο Ευρωκοινοβούλιο

Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για την ακρόαση της Ελληνίδας Επιτρόπου, Μ. Δαμανάκη.

«Εντυπωσιακή», χαρακτηρίζει στο δελτίο Τύπου, που εξέδωσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, τη σημερινή ακρόαση της Ελληνίδας Επιτρόπου, Μαρίας Δαμανάκη, ενώπιον των Ευρωβουλευτών.

Ο επικεφαλής της ΚΟ, Σταύρος Λαμπρινίδης, υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, «τη σαφήνεια και τις λεπτομερείς απαντήσεις», που έδωσε η κα Δαμανάκη, η οποία έδειξε ότι ήταν «εξαιρετικά προετοιμασμένη στα θέματα του χαρτοφυλακίου της».

Σημειώνει τη σημασία που προτίθεται να δώσει η Επίτροπος, τόσο στην αειφορία, όσο και στα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι μικροί αλιείς στην ΕΕ, αλλά και την πρόθεσή της να θεσμοθετήσει για πρώτη φορά διάλογο της ΕΕ με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ναυτικών.

«Σε αντίθεση με άλλους υποψήφιους Επιτρόπους», σημειώνει ο κ. Λαμπρινίδης, «δεν δίστασε να εκφράσει τη δική της άποψη και να περιγράψει το δικό της όραμα για το μέλλον της ευρωπαϊκής Ναυτιλίας και Αλιείας».

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κρίτων Αρσένης, ο οποίος συμμετείχε στην ακρόαση, με ερώτησή του, δήλωσε μετά το τέλος της διαδικασίας:

«Με μεγάλη χαρά βλέπω ότι η προστασία των αλιευμάτων και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής είναι ψηλά στην ατζέντα της υποψήφιας Επιτρόπου Αλιείας. Τα ειδικά μέτρα για την αντιμετώπιση των κοινωνικών επιπτώσεων από τον περιορισμό της υπεραλίευσης και την αντικατάσταση λανθασμένων αλιευτικών πρακτικών, και η χρηματοδότησή τους και από το Κοινωνικό Ταμείο, είναι μέτρα για τα οποία δεσμεύθηκε η κα Δαμανάκη, η οποία διατύπωσε, επίσης, τη δέσμευσή της για περαιτέρω έρευνα των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στα αλιεύματα και στην παράκτια ζώνη, προκειμένου η ΕΕ να αναλάβει συγκεκριμένη δράση». www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου