Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Δεν υπάρχουν χρήματα - Όχι στα μπλόκα!


Πρόσκληση του Πρωθυπουργού στους αγρότες να συμμετάσχουν στη μεγάλη αλλαγή

Μήνυμα προς τους αγρότες να αφήσουν τα μπλόκα και να συμμετάσχουν στη μεγάλη αλλαγή στον αγροτικό τομέα απηύθυνε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής την Παρασκευή. Ο Γ.Παπανδρέου τόνισε ότι τα μπλόκα δημιουργούν πρόβλημα στη χώρα και υπογράμμισε: «Ζητώ υπευθυνότητα, ελάτε να κάνουμε μια νέα αρχή».

Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις της αντιπολίτευσης, στην Ώρα του Πρωθυπουργού, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες και πρόσθεσε πως ο διάλογος αποτελεί τη μόνη λύση.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες να γίνουν «συμμέτοχοι στη μεγάλη αλλαγή». «Τα μπλόκα στους δρόμους δημιουργούν προβλήματα στη χώρα, σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή κάνουν τεράστια ζημιά και στην εικόνα της πατρίδας. Δεν αντέχει άλλο η Ελλάδα να διασύρεται και να λοιδορείται» τόνισε ο πρωθυπουργός. «Ο τρόπος επίλυσης των προβλημάτων δεν είναι τα μπλόκα στους δρόμους, καλούμε όσους συμμετέχουν στα μπλόκα να ανοίξουν τους δρόμους» επισήμανε και υπογράμμισε: «Το πιο αποδοτικό μπλόκο απέναντι στα προβλήματα είναι η συμμετοχή στο διάλογο με διαφάνεια και εμπιστοσύνη».

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε: «Έχουμε ανάγκη για μεγάλες αλλαγές θα τις κάνουμε μαζί με τους αγρότες όχι απέναντί τους. Τα υπαρκτά και μεγάλα προβλήματα δεν θα λυθούν από μια άγονη αντιπαράθεση. Μόνος δρόμος η στράτευση και ο διάλογος. Δεν ζητάμε ανοχή, ζητάμε κοινή συμμετοχή. Είναι κοινή μας η ευθύνη». [ΤΟ ΒΗΜΑ, Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου