Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Οριστική η παραγραφή των αδικημάτων για το Βατοπέδιo

Οριστική είναι η παραγραφή των αδικημάτων τα οποία αντιμετώπιζαν οι πρώην υπουργοί της ΝΔ Πέτρος Δούκας, Αλέξανδρος Κοντός και Ευάγγελος Μπασιάκος για την υπόθεση του Βατοπεδίου, μετά από ομόφωνη απόφαση του Πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το Συμβούλιο κατά τη σημερινή συνεδρίασή του τάχθηκε ομόφωνα υπέρ της πρότασης του εισαγγελέα Μιλτιάδη Ανδρειωτέλλη για παραγραφή του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου που αντιμετώπιζαν οι πρώην υπουργοί. Ειδικότερα, αποφάσισε ότι το αδίκημα έχει παραγραφεί μετά τη διάλυση της Βουλής στις 7 Σεπτεμβρίου 2009.
Παράλληλα, το Δικαστικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία 3-2 αποφάσισε ότι η ανάκριση για τους συμμετόχους μη πολιτικά πρόσωπα πρέπει να συνεχιστεί από την εφέτη - ανακρίτρια Ειρήνη Καλού.
Το σχετικό βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου θα εκδοθεί τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου και δεν υπόκειται σε κανένα ένδικο μέσο.
Σύμφωνα με το από 18 Οκτωβρίου 2010 πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής, οι τρεις πρώην βουλευτές της ΝΔ αντιμετώπιζαν την αξιόποινη πράξη της απιστίας περί την υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 73.000 ευρώ και η προξενηθείσα συνολική ζημία υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου