Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Επενδυτικά σχέδια 4 δισ. ευρώ θα προκηρυχθούν το 2011, λέει ο Μ.Χρυσοχοΐδης

  • Τέλη Ιανουαρίου οι πρώτοι διαγωνισμοί
O υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοΐδης
O υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοΐδης   
Επενδυτικά σχέδια ύψους 4 δισ. ευρώ θα προκηρυχθούν μέσα στο 2011, όπως ανέφερε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ.Χρυσοχοϊδης στο δείπνο του Γαλλο-Ελληνικού Επιμελητηρίου την Τετάρτη, ενώ σημείωσε ότι τέλη Ιανουαρίου θα προκηρυχτούν οι διαγωνισμοί για τα πρώτα προγράμματα του ΕΤΕΑΝ.

Ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά: «έρχομαι από την Βουλή, όπου συζητάμε το νέο νομοσχέδιο για τις επενδύσεις. Αύριο το βράδυ, θα είναι νόμος του κράτους μέσα σε κλίμα συναίνεσης από τα κόμματα. Στα μέσα Μαρτίου προκηρύσσουμε τα πρώτα επενδυτικά σχέδια» και συνέχισε «κάθε ευρώ είναι πολύτιμο για τη χώρα μας και θα το επενδύσουμε, δεν θα το σπαταλήσουμε».

Αναφερόμενος στο νεοσύστατο Εθνικού Ταμείου για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη τόνισε: «καλούμε και τις ελληνικές και τις διεθνείς τράπεζες να δείξουν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας συμμετέχοντας στα προγράμματα του Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, του εθνικού μας fund που θα χρηματοδοτεί στοχευμένα και ανταποδοτικά την επιχειρηματικότητα».

Σημείωσε ότι επεξεργάζεται το υπουργείο ένα «innovation track» για νέους και καινοτόμους επιχειρηματίες, ώστε κάποιος να ιδρύει επιχείρηση μέσα σε μία μέρα και υπενθύμισε ότι προγραμματίζεται η λειτουργία του «one-stop-shop» μέσα στους πρώτους μήνες του έτους.

Ανέφερε ότι σε λίγες μέρες είναι νόμος και η απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των μεταποιητικών επιχειρήσεων και των τεχνικών επαγγελμάτων ενώ με το νομοσχέδιο που έχει ήδη καταθέσει στη Βουλή για τα Επιχειρηματικά Πάρκα, όπως είπε, διευρύνεται το φάσμα των κατηγοριών των επιχειρήσεων που επιτρέπεται να εγκατασταθούν σε αυτά.

Στην ομιλία του ο υπουργός σημείωσε ότι «καμία μάχη δεν κερδήθηκε χωρίς συμμάχους. Στηρίζουμε τις γαλλικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και τα προϊόντα μας βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στη γαλλική αγορά. Είμαστε δίπλα σε στρατηγικές επιλογές της ευρωπαϊκής πορείας. Είμαστε δίπλα σε κρίσιμες μάχες, οικονομικές και κοινωνικές».

Τέλος, τόνισε ότι οι Ελληνογαλλικές σχέσεις ήταν και παραμένουν δυνατές και «μπορούν να γίνουν αμοιβαία ωφέλιμες για τους δύο λαούς και σε περισσότερα επίπεδα» και κάλεσε τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, να ενισχύσουν και να διευρύνουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στη χώρα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου