Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Η ώρα της κρίσης για πολιτικούς που έπιασε η τσιμπίδα του ΣΔΟΕ

  • Επιχείρηση «καθαρά χέρια». Η ώρα της αλήθειας για πολιτικούς και συγγενείς τους που έχουν πιαστεί στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ πλησιάζει. Οπως έχει ξεκαθαρίσει στους αρμόδιους ο πρωθυπουργός, τον ενδιαφέρουν δύο θέματα: πρώτον, να σταματήσει η ατιμωρησία και, δεύτερον, η απαγγελία κατηγοριών να είναι απολύτως τεκμηριωμένη.
Ο Γ. Παπανδρέου θεωρεί το θέμα μείζον για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, αλλά και απάντηση στο ερώτημα «πού πήγαν τα λεφτά». Θέλει να ικανοποιήσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα, καθώς η διαφάνεια και η λογοδοσία αποτελούν δύο από τις κεντρικές προεκλογικές αρχές και δεσμεύσεις ταυτόχρονα.

Η ώρα της κρίσης για πολιτικούς που έπιασε η τσιμπίδα του ΣΔΟΕ
Ο πρωθυπουργός θεωρεί την όλη υπόθεση παρακαταθήκη για τις ερχόμενες γενιές πολιτικών και θέλει να συνδέσει το όνομά του με την πρώτη πραγματική επιχείρηση «καθαρά χέρια» στην ιστορία της χώρας. Η επιλογή αυτή, όμως, όπως ξεκαθαρίζουν οι συνεργάτες του, δεν σημαίνει πως η κυβέρνηση αναζητεί εξιλαστήρια θύματα. Γι' αυτό οι έρευνες του ΣΔΟΕ εκτείνονται σε όλο το μήκος και το πλάτος του πολιτικού συστήματος σε βάθος δεκαετιών. Οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου διαψεύδουν κατηγορηματικά εκφράσεις του τύπου «βάλτε κάποιον φυλακή» και «πληροφορίες» ότι υπάρχει δίαυλος με τον Α. Σαμαρά.
  • «Ανεξάρτητο έργο»
«Πρόκειται για ανεξάρτητο έργο των αρμόδιων υπηρεσιών και όχι για πολιτικό παιχνίδι» λένε χαρακτηριστικά. «Απλά τώρα υπάρχει η πολιτική βούληση για να κάνουν τα αρμόδια όργανα τη δουλειά τους χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις» προσθέτουν. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ζητήσει από όλους τους εμπλεκόμενους «σοβαρότητα, σκληρή δουλειά και λίγα λόγια». «Από διαρροές και σκιές σε αυτή τη χώρα έχουμε χορτάσει» είναι η επωδός των επιτελών του Μεγάρου Μαξίμου. Σε κάθε περίπτωση, όποιος φάκελος ολοκληρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου