Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Προτάσεις για την προβολή της Ελλάδας στο Εξωτερικό

«Να ξεφύγουμε από την ασθένεια της μιζέριας» δήλωσε σε ομιλία του κατά τη διάρκεια ημερίδας ενημέρωσης των επικεφαλής των Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας Εξωτερικού αλλά και των προϊσταμένων των Γραφείων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στο εξωτερικό, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος υπογράμμισε για ακόμη μια φορά ότι η «Ελλάδα θα αλλάξει για πάντα».
 
Στην ίδια ημερίδα, η οποία πραγματοποιείται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης - Επικοινωνίας, κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το 2011 θα είναι η χρονιά των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η Ελλάδα.
Ο υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι η Ελλάδα πρέπει να προβληθεί με πιο επιθετικό τρόπο στο Εξωτερικό και πρότεινε τη σύγκληση μια ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής με θέμα την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.
Διευκρίνισε, για ακόμη μια φορά ότι δεν τίθεται θέμα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με την Τουρκία, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα στηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η χώρα δεν πρόκειται να δεχθεί μια "εικονική ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. που θα παίρνει ότι θέλει χωρίς να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου