Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Σκληρή απάντηση Διαμαντοπούλου

Αποφασισμένη να προχωρήσει την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση άμεσα παρουσιάστηκε χθες η υπουργός Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου. «Η αλλαγή στην ανώτατη εκπαίδευση, η αλλαγή στο σύνολο του εκπαιδευτικού συστήματος, είναι μια ειλημμένη απόφαση και κεντρικός πυρήνας του εθνικού σχεδίου της κυβέρνησης», ανέφερε χθες σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.
«Ο ρόλος αυτής της κυβέρνησης δεν είναι απλώς να διαχειριστεί τον τεράστιο φόρτο και άγος του Mνημονίου. Είναι να αλλάξει συνολικά τη χώρα. Οποιος πιστεύει ότι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση πρέπει να μετατεθεί για το μέλλον, καθώς έχουμε άλλες προτεραιότητες, θα ήθελα να το πει δημοσίως, γιατί δημοσίως δεν το λέει κανείς», είπε απαντώντας σε όσους εντός του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι η μεταρρύθμιση πρέπει να μετατεθεί για αργότερα, μετά τις μεταρρυθμίσεις σε τομείς όπως οι ΔΕΚΟ κ. ά. και αφού κοπάσουν οι αντιδράσεις που θα προκαλέσουν.
«Από τον Ιούνιο έως σήμερα, κατατέθηκε σύνολο προτάσεων για τις αλλαγές που χρειάζεται η ανώτατη εκπαίδευση. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα ΑΕΙ όπως τα βρήκαμε. Στο δίλημμα εάν θα αργήσουμε ή αν θα κάνουμε άμεσα τις αλλαγές, η επιλογή είναι να προχωρήσουμε άμεσα με νέους όρους», τόνισε. Η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε, επίσης, στις αντιδράσεις πανεπιστημιακών, που εκτιμούν ότι το υπουργείο επιδιώκει την απαξίωση των ΑΕΙ. «Αναφορικά με τις φωνές εναντίον του υφυπουργού κ. Πανάρετου, αν υπάρχει δημόσια δήλωσή του που απαξιώνει τα ΑΕΙ να την ακούσω!», είπε και αναφέρθηκε σε φαινόμενα λογοκλοπής και νεποτισμού στα ΑΕΙ.
«Πάνω από 40 φάκελοι με κραυγαλέες υποθέσεις λογοκλοπής βρίσκονται στο υπουργείο. Να μπουν στο συρτάρι, όπως επί χρόνια; Οταν υπάρχει Τμήμα ΑΕΙ όπου σε τρία χρόνια εξελέγησαν καθηγητές 14 άτομα συγγένειας πρώτου βαθμού, δεν πρέπει να φέρουμε το θέμα στην επιφάνεια; Οι πολιτικές απαξιώνουν το πανεπιστήμιο ή οι φορείς αυτών των πρακτικών; Τους φορείς αυτούς θα τους βάλουν στην άκρη και τα ΑΕΙ και το υπουργείο, που έχει την ευθύνη ελέγχου νομιμότητας», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου