Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Λύση μετά την κατακραυγή


Οι πρυτάνεις δεσμεύτηκαν για μεταφορά των καταληψιών λαθρομεταναστών της Νομικής


Καταληψίες Βορειοαφρικανοί λαθρομετανάστες σχηματίζουν χθες το μεσημέρι το λατινογενές σήμα «V» της νίκης έξω από το κτίριο της Νομικής Σχολής Αθηνών.
 
Υστερα από τη γενική κατακραυγή που προκάλεσαν η κατάληψη της Νομικής από παράνομους μετανάστες και οι χειρισμοί που ακολούθησαν, το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών κατέληξε αργά χθες το βράδυ στη μεταφορά των καταληψιών προκειμένου να εκκενωθεί το κτίριο της σχολής. Είχε προηγηθεί τελεσίγραφο της κυβέρνησης προς τους πρυτάνεις να βρεθεί λύση έως τη νύχτα, σε διαφορετική περίπτωση θα εφαρμοζόταν σήμερα ο νόμος. Η μεταφορά θα γίνει το πρωί σε κτίριο του κέντρου, σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή των Πατησίων, σε συνεργασία με τέσσερις μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Ολη ημέρα χθες υπήρξαν συνεχείς διαβουλεύσεις με τις πρυτανικές αρχές για να βρεθεί λύση, ενώ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε από τους συναρμόδιους υπουργούς να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ει δυνατόν και «εντός της ημέρας». Νωρίτερα είχε «στοχοποιήσει» τον ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας το ερώτημα αν «κάποιοι επενδύουν σε μια κοινωνία «μπάχαλο»». Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, προωθεί την κατάθεση πρότασης νόμου για την κατάργηση του ασύλου.
ΣXETIKA ΘEMATA
Επίθεση Παπανδρέου στον ΣΥΡΙΖΑ
Ηπια κριτική από την Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ
Νομοθετική πρωτοβουλία κατάργησης ασύλου από Ν.Δ.
Kαταδίκη από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, πλην Κουμουνδούρου
Αποποίηση κάθε ευθύνης από τον ΣΥΝ
«Οχι» σε άρση ασύλου λέει η κ. Παπαρήγα
Λύση ύστερα από ισχυρές πιέσεις
Εντολή για κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα
Μαροκινοί οι απεργοί πείνας στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Tα πανεπιστήμια, ιδρύματα παραγωγής διαμαρτυριών..._

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου