Σε αγώνα ταχύτητας μεταξύ τους, αλλά και με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας εξελίχθηκε για τον ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη και τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη η κατάληψη της Νομικής και η αναζωπύρωση της συζήτησης για τη μεταναστευτική πολιτική. Και οι τρεις φορείς της «κεντροδεξιάς» διαγκωνίζονται εμφανώς στο πεδίο της λαθρομετανάστευσης και της δημόσιας τάξης, με το βλέμμα στα διευρυνόμενα κοινωνικά στρώματα που δείχνουν μειωμένη πλέον ανεκτικότητα έναντι των μεταναστών και της μη εφαρμογής των νόμων.
Πρώτη η κ. Ντόρα Μπακογιάννη έθεσε ζήτημα κατάργησης του ασύλου, ήδη από τις πρώτες ώρες της κατάληψης. Το think tank του κόμματος δε, το Forum για την Ελλάδα, παρουσίασε δέσμη προτάσεων για τη μεταναστευτική πολιτική, η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει την άμεση παύση περαιτέρω εισροών, τουλάχιστον μέχρι το 2020, «ώστε ο τόπος να μπορέσει να πάρει μια ανάσα, να ανασυντάξει τις δυνάμεις του», όπως σημειώνεται. Στην ίδια πρόταση περιλαμβάνονται, επίσης, μέτρα όπως η απέλαση, η μετοικεσία ή η οικειοθελής αποχώρηση των μισών περίπου (δηλαδή, περίπου 900.000) επί του παρόντος διαμενόντων αλλοδαπών, ηλεκτρονική καταγραφή και κοινωνική και «ελληνοκεντρική» προσπάθεια ένταξης για τους υπολοίπους, «απορρίπτοντας την αποτυχημένη πολυπολιτισμικότητα».
Από την πλευρά του, ο κ. Γ. Καρατζαφέρης πέτυχε πρώτος από τις κοινοβουλευτικές ομάδες να καταθέσει πρόταση νόμου για την κατάργηση του ασύλου, χωρίς πάντως να αποφύγει να βάλει τόσο εναντίον των υποκινητών της κατάληψης -μεταξύ των οποίων και τον ΣΥΡΙΖΑ- όσο και εναντίον των μεταναστών, για τους οποίους μάλιστα αναζήτησε και... σουίτες ξενοδοχείων για τη διαμονή τους. Η πρωτοβουλία, δε, των βουλευτών Αδ. Γεωργιάδη, Μ. Βορίδη και Θαν. Πλεύρη να καταθέσουν, την Παρασκευή, ερώτηση για το ποιος θα καταβάλει το μίσθωμα για το κτίριο στο οποίο μεταφέρθηκαν τελικά οι μετανάστες, καταδεικνύει την πρόθεση του κόμματος να συντηρήσει τη σχετική συζήτηση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου