Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Δημήτρης Δρούτσας: «Οποιος επιδιώξει να εκμεταλλευτεί τα εθνικά θέματα θα με βρει απέναντι»

Ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Δρούτσας
Τα βέλη του κατά της αντιπολίτευσης στρέφει ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Δρούτσας, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει στη Βουλή η προ ημερησίας συζήτηση για τα εξωτερικά ζητήματα, κατηγορώντας την ότι κάνει «πολιτικό παιχνίδι» με τα εθνικά θέματα, θέτοντας σε κίνδυνο τα συμφέροντα της χώρας.
«Οποιος επιδιώξει να εκμεταλλευτεί τα εθνικά θέματα για πολιτικό παιχνίδι στο εξωτερικό θα με βρει απέναντι» δηλώνει.
Σε συνέντευξή του στα «Νέα» ο κ. Δρούτσας ξεκαθαρίζει ότι οι διερευνητικές επαφές για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας προχωρούν κανονικά χωρίς καμία στασιμότητα. «Χρειάζεται συνέπεια, συστηµατική προσπάθεια, ουσιαστική προετοιµασία και επιµονή (...). Αντιθέτως, δεν χρειάζονται ανεύθυνες κραυγές σε µία προσπάθεια δηµιουργίας εντυπώσεων για µικροπολιτική εκµετάλλευση».
Αναφερόμενος στον καθορισμό ΑΟΖ ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι «κυρίως γίνεται προσπάθεια δηµιουργίας εντυπώσεων µε κίνδυνο να εγκλωβιστεί η χώρα σε νέους µύθους και στερεότυπα».
Προσθέτει ότι η ΑΟΖ δεν είναι το μαγικό ραβδί που λύνει όλα τα θέματα. «Αυτονόητη στρατηγική µας επιδίωξη και εφαρµοσµένη πολιτική είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών µε όλους τους γείτονές µας.
Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και όλα γίνονται µε τον ενδεδειγµένο και υπεύθυνο τρόπο. Αντιλαµβάνοµαι την ανάγκη κάποιων να επιτίθενται στην κυβέρνηση, αλλά παρακαλώ όχι εις βάρος των εθνικών συµφερόντων και δηµιουργώντας ανασφάλεια στους πολίτες».

Σχολιάζοντας τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί «μυστικής διπλωματίας» ο κ. Δρούτσας τονίζει ότι αυτές είναι στερεότυπα συνθήματα με στόχο τη δημιουργία ανασφάλειας στον πολίτη.
«Εάν έχεις διαφωνίες ως προς την ουσία, πράγµα απολύτως σεβαστό, ας γίνει αντιπαράθεση επιχειρηµάτων. Εάν όµως κάνεις πολιτικό παιχνίδι πάνω στα εθνικά θέµατα, θέτεις σε κίνδυνο ζωτικά συµφέροντα της χώρας» τονίζει.
Και προσθέτει: «Ασκούµε δυναµική εξωτερική πολιτική, µε µεγαλύτερη κινητικότητα και θάρρος από την προηγούµενη κυβέρνηση, αλλά οι στόχοι παραµένουν ίδιοι. Γι’ αυτό οι επιθέσεις πέφτουν στο κενό. Λείπουν τα επιχειρήµατα και µένουν τα συνθήµατα. Επαναλαµβάνω: επιθυµώ και εργάζοµαι για τη συναίνεση. Όποιος όµως επιδιώξει να εκµεταλλευθεί τα εθνικά θέµατα για πολιτικό παιχνίδι στο εσωτερικό θα µε βρει απέναντι».

Ο κ. Δρούτσας τονίζει ότι οι εκλογές στην Τουρκία είναι ορόσημο για τις σχέσεις με την Ελλάδα και την Ευρώπη και ότι αναμένονται τα αποτελέσματα από όποια κυβέρνηση προκύψει τον Ιούνιο. «Θέλουμε ξεκάθαρες σχέσεις με την Τουρκία» υπογραμμίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου