Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Βέβαιος για επιμήκυνση και ευρωομόλογο, αισιόδοξος για επιτόκιο ο Ευ. Βενιζέλος

Το εξαιρετικά μεγάλο μέγεθος του δημοσιονομικού προβλήματος εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εθν. Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο λόγος που κρύβεται πίσω από την βαθιά πεποίθηση του ότι και η επιμήκυνση θα γίνει και η ευρωομόλογο θα εκδοθεί. Θετική είναι η εκτίμηση του και για τη μείωση του επιτοκίου του δανείου.
Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Εθν. Άμυνας απαντώτας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά την είσοδο του στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μεταξύ άλλων είπε ότι είναι αναγκαίο να ληφθούν μεγάλες πρωτοβουλίες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να σταματήσει το ντόμινο της εκμετάλλευσης των κρατών από τις αγορές. Όσο για το ευρωομόλογο ανέφερε ότι ήδη στη πράξη εφαρμόζονται μικρές πρόδρομες μορφές του άρα σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει ένα σταθερό πλαίσιο στο οποίο μπορεί να πατήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και η ευρωζώνη.

Ερωτηθείς για το ύψος του επιτοκίου του δανείου της Ελλάδας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη μείωση του καθώς όπως απάντησε δεν γίνεται τα επιτόκια με τα οποία η Ε.Ε. και το ΔΝΤ στηρίζουν τις οικονομίες κρατών που είναι σε κρίση να είναι υπερβολικά ή τοκογλυφικά. Υποστήριξε ότι το επιτόκιο με το οποίο δανείζει κάνείς θα πρέπει να είναι σε συνάρτηση με αυτό το οποίο δανείζεται και καταλήγει ότι η χρυσή τομή θα βρεθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου