Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

«Δεν με ενοχλεί να με χαρακτηρίζουν πεισματάρα ή άπειρη» λέει η Τίνα Μπιρμπίλη

Η υπουργός εκτιμά ότι υπήρξε έλλειμμα ενημέρωσης στο θέμα της διάταξης για τη δόμηση στις περιοχές Natura

«Δεν με ενοχλεί όταν με χαρακτηρίζουν πεισματάρα, άπειρη ή οικονομολάγνα. Με ενοχλεί όταν μου βάζουν ταμπέλες» λέει η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, σχολιάζοντας τα όσα άκουσε στη Βουλή από συναδέλφους της, όταν συζητήθηκε η επίμαχη διάταξη για τις ζώνες Natura.

Η ίδια, σε συνέντευξή της στο Βήμα της Κυριακής, ομολογεί ότι οι βουλευτές είχαν δίκιο και ότι ακόμη υπάρχουν αδυναμίες στο νομοθετικό πλαίσιο για ορισμένες περιοχές τις οποίες θα προσπαθήσει να διορθώσει στο τελικό κείμενο που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Από την άλλη πλευρά, υπερασπίζεται την επιλογή της: «Μπορούμε να παραμένουμε απαθείς σε περιοχές που οικοδομούνται εντελώς άναρχα; Μπορούμε να μη συνεχίζουμε να κάνουμε τίποτα για την προστασία της Σκοπέλου, της Αλοννήσου, ακόμη και της Χαλκιδικής;

Aναγνωρίζει ότι ίσως η σύγκρουση με τους βουλευτές να ήταν ηπιότερη, αν είχε ξεκινήσει νωρίτερα η διαδικασία ενημέρωσής τους για τις πρωτοβουλίες της.

Οι αντιδράσεις για τις ζώνες Natura μπορεί να προκάλεσαν το μεγαλύτερο θόρυβο για την ίδια, όμως, η πιο σοβαρή κατηγορία που δέχεται στη Βουλή και στο Υπουργικό Συμβούλιο είναι ότι με την πολιτική της στερεί από τη χώρα τη δυνατότητα ανάπτυξης οικονομικής ή τουριστικής.

«Μα ποιος αρνείται την ανάπτυξη; Αλλά το θέμα είναι να συμφωνήσουμε τι είδους ανάπτυξη θέλουμε. Η ανάγκη αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας σε μία περίοδο που το κράτος αναζητεί επειγόντως έσοδα δημιουργεί όντως μία πίεση. Αλλά δεν κρίνονται όλα σε ένα εξάμηνο. Μπορούμε για ένα εξάμηνο να δεσμεύσουμε τις μορφές ανάπτυξης της χώρας για δεκαετίες» σημειώνει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου