Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ο Γ. Παπανδρέου ζητά συνεργασία και συναινετικό πνεύμα για τα εθνικά θέματα



Να αποφύγει την μετωπική σύγκρουση, αλλά και να θέσει την αντιπολίτευση προ των ευθυνών της, σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα, θα επιδιώξει ο κ. Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της σημερινής προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου θα αποκρούσει κάθε υπόνοια περί συμβιβασμών και υποχωρήσεων έναντι της Τουρκίας, θα λάβει σαφείς αποστάσεις από όσους εμφανίζονται υπέρ ενδεχόμενων συγκρούσεων, ενώ αναμένεται να απορρίψει και κάθε είδους «εξωθεσμικές» παρεμβάσεις των τελευταίων μηνών, για αλλαγή του προσανατολισμού και της φιλοσοφίας που διαπνέει την ελληνική εξωτερική πολιτική. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να επαναλάβει ότι στα εθνικά θέματα απαιτείται συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων και συναινετικό πνεύμα.
Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να περιλάβει στην ομιλία του και το ζήτημα της παράστασης της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στο πλευρό των κατοίκων του Διστόμου και των διεκδικήσεών τους έναντι της Γερμανίας.
Σε ένα διαφορετικό μέτωπο, με ενδιαφέρον αναμένουν οι βουλευτές του ΠαΣοΚ την μεθαυριανή ομιλία του Πρωθυπουργού ενώπιον της ΚΟ του κόμματος. Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για το πρωί της Τετάρτης, προκειμένου να ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση και να εκθέσουν όσοι βουλευτές το επιθυμούν τις απόψεις τους, είτε για θέματα πολιτικής είτε επί των διαδικασιών που ακολουθούνται από την κυβέρνηση.
Αμέσως μετά έχει προγραμματιστεί η αναχώρηση του κ. Παπανδρέου για το Νταβός, όπου ο Πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου θα συμμετάσχουν στις εργασίες του 41ου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου