Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου στο Bloomberg: Στόχος η περικοπή δαπανών

  • Περιορίζονται τα δημόσια έξοδα και οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί

Τη μείωση των δαπανών, κυρίως στο δημοσιοϋπαλληλικό τομέα και τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, θα εξετάσει η κυβέρνηση σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.


Εξάλλου, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε καταπολέμη της φοροδιαφυγής προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.

Αναφορικά με τη νέα απειλή υποβάθμισης από την S&P, ο Γ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωση. "Δεν θα δυσκολευτούμε να αντλήσουμε την απαιτούμενη χρηματοδότηση" είπε και πρόσθεσε: "Φυσικά, καταβάλλουμε υψηλότερο αντίτιμο δανεισμού, αλλά νομίζω ότι κατά την διάρκεια των επόμενων μηνών, ο κόσμος και οι αγορές θα διαπιστώσουν ότι προχωρούμε σε μείζονες που θα αλλάξουν τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας και ότι βάζουμε κάποια τάξη στην χώρα".

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός διατύπωσε την άποψη ότι η αδυναμία πληρωμών "δεν είναι εναλλακτική λύση γιατί έχουμε σημειώσει πρόοδο σε θέματα τακτοποίησης της οικονομίας μας".

Όσο για μέτρα που ανακοινώθηκαν, ο Γ. Παπανδρέου τα χαρακτήρισε "εξαιρετικά σημαντικά για την Ελλάδα και πολύ πιο ρηξικέλευθα από το αναμενόμενο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου