Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Οργισμένες αντιδράσεις υπουργών για τα λάπτοπ

Με αντιδράσεις που φτάνουν μέχρι την αγωγή-μήνυση (περίπτωση Ραγκούση), την απαίτηση έγγραφης συγγνώμης-επανόρθρωσης (περίπτωση Γερουλάνου) και την οργισμένη διάψευση με επιφύλαξη άσκησης νόμιμου δικαιώματος (περίπτωση Ρέππα), απάντησαν υπουργοί της κυβέρνησης σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που τους εμφανίζει να αποδέχονται την αποστολή λάπτοπ ως δώρου.

Μήνυση και αγωγή θα κάνει ο Γ. Ραγκούσης, έγγραφη επανόρθωση ζήτησε ο Π. Γερουλάνος, επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του ο Δ. Ρέππας

Μήνυση και αγωγή θα κάνει ο Γ. Ραγκούσης, έγγραφη επανόρθωση ζήτησε ο Π. Γερουλάνος, επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του ο Δ. Ρέππας Με το θέμα ασχολήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, ο οποίος κατήγγειλε το δημοσίευμα ως αναληθές που κινείται πέραν των ορίων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Εκανε λόγο για μεθοδευμένη προσπάθεια σπίλωσης καθώς οι απαντήσεις που δόθηκαν αφορούσαν την αποδοχή αποστολής και όχι την αποδοχή των δήθεν δώρων και οι απαντήσεις δόθηκαν από τα γραφεία των υπουργών και όχι από τους ίδιους. «Οι υπουργοί σε αντίστοιχες πραγματικές αποστολές λάπτοπ αντέδρασαν άμεσα επιστρέφοντάς τα», σχολιάζοντας ταυτόχρονα ότι «η διαφάνεια και η νομιμότητα ισχύει για όλους και έναντι όλων, συμπεριλαμβανομένων και των φαρσέρ-τιμητών», δήλωσε ο Γ. Πεταλωτής.

Τη σαφή πρόθεσή του να υποβάλει μήνυση εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης δηλώνοντας ότι ποτέ δεν παρέλαβε ούτε του πρότειναν να του χαρίσουν δώρο-υπολογιστή, θυμίζοντας ταυτόχρονα ότι τον περασμένο Οκτώβρη που στάλθηκε στο γραφείο του από συγκεκριμένη εταιρεία υπολογιστής ως δώρο τον επέστρεψε αμέσως.

Το ίδιο υπογραμμίζει ότι έπραξε και ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος, ο οποιος τονίζει ότι η γνωστοποίηση της διεύθυνσης του υπουργείου από υπάλληλο δεν συνιστά αποδοχή δώρου, όπως δολίως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Τέλος ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππας χαρακτηρίζει το δημοσίευμα ως δόλια προσπάθεια διακωμώδησης και απαξίωσης του πολιτικού κόσμου και υπογραμμίζει ότι στο τηλεφώνημα απάντησε επισκέπτης του πολιτικού του γραφείου και όχι γραμματέας, ενώ στο υπουργείο οι γραμματείς του έδωσαν σαφή, αρνητική και αποστομωτική απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου