Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Η ένταξη των μεταναστών στο ασφαλιστικό θα δώσει «ανάσα» στο σύστημα

Η θεσμοθέτηση ενός νέου τρόπου είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών και η ένταξη στο σύστημα άνω των 100.000 μεταναστών, είναι μεταξύ των μέτρων που πρότεινε την Τρίτη το υπουργείο Εργασίας για την αύξηση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων.

Στο επίκεντρο της κοινής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ειδικών», εκπροσώπων των κοινωνικών εταιρίων και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, βρέθηκε η χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος.

Το υπουργείο Εργασίας κατέθεσε, στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου, τις προτάσεις του για τις πηγές χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος, «ώστε να αντιμετωπιστούν με επιτυχία τα υφιστάμενα και τα επερχόμενα προβλήματά του».

Οι προτάσεις της κυβέρνησης τίθενται υπόψιν των κοινωνικών εταίρων και των επιστημόνων της Επιτροπής των Ειδικών προκειμένου να αξιολογηθούν, να συμπληρωθούν και, εν τέλει, να αποτελέσουν, εκεί όπου αυτό είναι απαραίτητο, ρυθμίσεις της σχεδιαζομένης νομοθετικής πρωτοβουλίας, ή των απαραίτητων διοικητικών διαρρυθμίσεων, για την αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου