Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Κυβερνητική στήριξη προς Λοβέρδο μετά τις δηλώσεις για την εθελουσία στον ΟΛΠ

Τη στήριξη της κυβέρνησης προς τον υπουργό Απασχόλησης Ανδρέα Λοβέρδο εξέφρασε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής με αφορμή δηλώσεις του κ. Λοβέρδου σχετικά με το κόστος της εθελουσίας εξόδου στον ΟΛΠ. «Υπάρχει σύμπνοια, υπάρχει συντονισμός» τόνισε ο κ. Πεταλωτής.

Αναλυτικότερα, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι ο υπουργός Απασχόλησης διαφώνησε για το ποιος θα καταβάλει αυτά τα χρήματα, που «είναι πάρα πολλά και απορρέουν από τη σύμβαση που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση, και για το ποιες εγγυήσεις θα καταβληθούν».

Όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «από τη στιγμή που ξεκαθαρίστηκε ότι θα τα καταβάλουν [τα χρήματα] όχι τα ταμεία, αλλά ο ΟΛΠ και μάλιστα με εγγύησεις, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα».

Επιπλέον, ο κ. Πεταλωτής υπενθύμισε ότι πρόκειται για υποχρέωση που κληρονομήθηκε από την απελθούσα κυβέρνηση και πως ο αριθμός όσων υπέβαλαν αίτηση για εθελούσια έξοδο είναι πολύ μικρός.

Είπε ακόμα ότι ο ΟΛΠ είναι νομικό πρόσωπο, με δικά του έσοδα που δεν βαρύνουν τον προϋπολογισμό.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι ποτέ δεν υπήρξε ζήτημα παραίτησης του κ. Λοβέρδου και ότι πρόκειται για σχόλια εφημερίδων.

Σχετικά με δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός φέρεται να τηλεφώνησε τη Δευτέρα στον υπουργό Απασχόλησης και του ζήτησε ενημέρωση για το θέμα του ασφαλιστικού και της εθελουσίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ενημέρωση από τον πρωθυπουργό ζητείται σχεδόν καθημερινά για τρέχοντα ζητήματα και επισήμανε ότι αυτό δεν αποτελεί ούτε είδηση ούτε θέμα.


  • Αθήνα - ΤΟ ΒΗΜΑ, Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009 [ 16:47 ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου