Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Και πέμπτη εξεταστική επιτροπή πρότεινε το ΠαΣοΚ στη Βουλή

Μετά τις υποθέσεις του Χρηματιστηρίου (1998-2008), της Siemens, των δομημένων ομολόγων και του Βατοπαιδίου, το ΠαΣοΚ προτείνει τη συγκρότηση και πέμπτης εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της εξαγοράς της εταιρείας Γερμανός ΑΕΒΕ από την Cosmote.

Το σχετικό αίτημα που υπεβλήθη προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο υπογράφουν 127 βουλευτές του κόμματος και, όπως αναφέρουν, «η υπόθεση έχει πολλαπλές παραμέτρους πολιτικής και οικονομικής υφής».

Στόχος της διερεύνησης είναι «να πληροφορηθούν η Βουλή και η κοινή γνώμη την αλήθεια και να εντοπιστούν και καταλογιστούν ευθύνες σε όσους αυτές ανήκουν», επισημαίνουν οι υπογράφοντες βουλευτές.

Σχολιάζοντας την κίνηση του ΠαΣοΚ να καταθέσει και πέμπτη πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Π. Παναγιωτόπουλος επέκρινε το κυβερνών κόμμα ότι «επιδίδεται σε “μαζική βιομηχανική παραγωγή” προτάσεων για εξεταστικές επιτροπές», ενώ δήλωσε ότι το κόμμα του «δεν θα επιτρέψει ευτελή επικοινωνιακά παιχνίδια, που έχουν ως στόχο τη συγκάλυψη της πραγματικότητας». Τέλος, εκ μέρους του ΚΚΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Σ. Χαλβατζής δήλωσε στη Βουλή ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΠαΣοΚ διότι, όπως είπε, «είναι ευκαιρία για να κονιορτοποιηθούν οι συκοφαντίες του ΠαΣοΚ και του ΛΑΟΣ εις βάρος του ΚΚΕ», το οποίο έχουν εμπλέξει στην υπόθεση Γερμανός. [ΤΟ ΒΗΜΑ, Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου