Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: «Δεν παίζουμε με κανόνες της Ευρωζώνης

Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου μίλησε στη Βουλή για την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

«Η σημερινή κυβέρνηση λειτουργεί υπεύθυνα απέναντι στους πολίτες και έχει συγκεκριμένες πολιτικές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που δημιουργήθηκαν από πελατειακές πρακτικές. Δεν ακολουθούμε τη λογική στρουθοκαμήλου, δεν κάνουμε ότι δεν ξέρουμε τα προβλήματα. Δίνουμε τη μάχη για να αναστρέψουμε την εικόνα της απόλυτης αναξιοπιστίας, την οποία δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνη Γεωργιάδη.

Παράλληλα σημείωσε ότι το δικαίωμα για τις επιθέσεις που δέχεται η Ελλάδα, το τελευταίο διάστημα από διεθνείς οίκους αξιολόγησης και Μέσα Ενημέρωσης, το έδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση, με τις πρακτικές που εφάρμοσε, τα ψέματα που έλεγε, αλλά και την αναντιστοιχία μεταξύ λόγων και έργων.

«Παρ' ότι είμαστε μέλη της ευρωζώνης, δεν παίζουμε με κανόνες Ευρωζώνης», πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση απλώς θα παρακολουθεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, την ίδια ώρα που έχει γίνει και δεύτερη υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της και την κάλεσε να απαντήσει αν προτίθεται και πότε, να εισπράξει τα 30 δισ. ανείσπραχτων οφειλών. [www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου