Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Παπανδρέου: «Δεν είμαστε επαίτες, εμείς καθορίζουμε τα οικονομικά μέτρα»

  • Παρέμβαση του πρωθυπουργού από τη Δανία για τη δράση των οίκων αξιολόγησης

Σαφές μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να υπαναχωρήσει σε πιέσεις που ασκούνται από τις συνεχιζόμενες αρνητικές αξιολογήσεις της ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους, απηύθυνε ο Γ. Παπανδρέου, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου της Κοπεγχάγης.

"Δεν μπορούν οι οίκοι αυτοί, που δεν λογοδοτούν πουθενά, να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις", είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, διευκρινίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας στηρίζουν για το συνολικό πρόγραμμα για την οικονομία. "Δεν είμαστε επαίτες για να ζητάμε πίστωση χρόνου", απάντησε ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος σε σχόλια και πληροφορίες που φέρουν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να επιχειρεί με κάθε τρόπο για να δοθεί παράταση χρόνου για το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε πως "η κυβέρνηση είναι αυτή που καθορίζει το χρονοδιάγραμμα και το πακέτο πολιτικών και μέτρων για την οικονομία".

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι αξιολογήσεις των οίκων δεν εξετάζουν κατά βάση τα μέτρα που εξαγγέλλονται, εφόσον δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πράξεις, ενώ σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίσει τη χρόνια παθογένια της ελληνικής οικονομίας και όχι να περιοριστεί σε ημίμετρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου