Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Συνεπής ο προϋπολογισμός με την αντεργατική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, λέει η Α.Παπαρήγα


Eurokinissi
Η γ.γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

Για προσπάθεια συστηματικής παραπλάνησης του λαού για τα αίτια της κρίσης, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής της κατηγόρησε η γγ του ΚΚΕ Αλ.Παπαρήγα την κυβέρνηση.

Ακόμη είπε ότι ασκείται τρομοκρατία και εκβιασμός στο λαό, και ότι τώρα αποδεικνύεται ότι το προεκλογικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ «ή άλλαζουμε ή βουλιάζουμε» απευθυνόταν μόνο στο λαό, στον οποίο ουσιαστικά ζητείται να σκύψει κι άλλο το κεφάλι και να ανεχθεί περισσότερο σκληρά μέτρα.

Ωστόσο, όπως είπε, ο προϋπολογισμός βρίσκεται σε απόλυτη σύμπνοια με όσα προεκλογικά εξήγγειλε το ΠΑΣΟΚ, απευθύνοντας μάλιστα ερώτημα στα υπόλοιπα κόμματα γιατί κατηγορούν την κυβέρνηση για ασυνέπεια.

Τα ίδια έλεγε το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά με το ανάγκαίο βέβαια προπαγανδιστικό περιτύλιγμα, είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για κοινή πολιτική με τη ΝΔ, αφού -όπως τόνισε- ούτε ένα νόμο της τελευταίας δεν έχει καταργήσει, αναγνωρίζοντας του ωστόσο σαφές προβάδισμα σε ότι αφορά τη δυνατότητα χειραγώγησης του λαού.

Προεκλογικά το ΚΚΕ έλεγε και τώρα επιβεβαίωνεται πλήρως ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν την ίδια στραγητική και απλώς διαφοροποιούνται στις τακτικές τους, σημείωσε η κυρία Παπαρήγα.

Και για τους δύο σε καιρό κρίσης η μόνη διέξοδος είναι η αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική, είπε η γγ του ΚΚΕ, ενώ πρόσθεσε με νόημα ότι η πολιτική που ακολουθεί είναι αυτή που καθορίζει εάν ένα κόμμα είναι προοδευτικό και σοσιαλιστικό και όχι οι ταμπέλες που βάζει.

Η κυρία Παπαρήγα επανέλαβε ότι η κρίση είναι συστημική. Όπως είπε χαρακτηριστικά ήταν αναπόφευκτη η κρίση «έσκασε το κεφάλαιο από την πολύ κερδοφορία», ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι παραπλανεί το λαό ότι για τα αίτια της κρίσης.

«Ή αγνοείται παντελώς το νόμο του συστήματος που υπηρετείται, δηλαδή της καπιταλιστικής οικονομίας, ή λετε συνειδητά ψέματα στο λαό» είπε η κυρία Παπαρήγα.

Χρέωσε στο ΠΑΣΟΚ προσπάθεια να παρουσιάσει ως βασικό αίτιο της κρίσης την κρατική σπατάλη και τη διαφθορά του κράτους.

Βέβαια η κυβέρνηση στην κρατική σπατάλη περιλαμβάνει και τις κοινωνικές δαπάνες, έκανε μια παρένθεση η κυρία Παπαρήγα, για να προσθέσει ότι «ακόμη και αν είχαμε ένα κράτος πιο 'ηθικό', τα προβλήματα που προκύπτουν από την κρίση της καπιταλιστικής οικονομίας, δηλαδή τα υψηλά ελλείμματα και τα χρέη θα υπήρχαν, όπως υπάρχουν σε όλες τις χώρες που υπακούουν και εφαρμόζουν τις ίδιες πολιτικές».

Παραπλανείτε για τα αίτια της κρίσης και την εικόνας της οικονομίας για να δικαιολογήσετε σκληρά μέτρα, είπε η γ.γ του ΚΚΕ και αναφέρθηκε στην περικοπή επιδομάτων που παλαιότερες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ είχαν δώσει στους δημοσίους υπαλλήλους, αναγνωρίζοντας τότε την αναγκαιότητά τους.

Προσπαθείτε, είπε η κυρία Παπαρήγα, να παραπλανήσετε το λαό ότι θα λυθούν τα προβλήματα, χτυπώντας τη διαφθορά και αλλάζοντας το μοντέλο ανάπτυξης, χωρίς βέβαια να αγγίζετε τα μονοπώλια κτλ απλώς θα το κάνετε λίγο πιο πράσινο, σοσιαλιστικοδημοκρατικό κτλ

Συνεχίζεται η απόλυτη χειροτέρευση του βιοτικού επιπέδου του λαού που έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, τόνισε ακόμη.

Η κυρία Παπαρήγα αναφέρθηκε στο Ασφαλιστικό μιλώντας για τα χρέη του κράτους στα Ταμεία που όχι μόνο δεν έχουν ξεπληρωθεί αλλά παραγράφονται, ενώ εξήγησε γιατί το ΚΚΕ αντιτίθεται στις προτάσεις του υπουργείου Εργασίας για το Ασφαλιστικό.

Επίθεση επίσης εξαπέλυσε και στην τακτική των τραπεζών οι οποίες, όπως είπε, προσπαθούν να αποφύγουν ακόμη και τη μικρή μείωση της ούτως ή άλλως πολύ υψηλής κερδοφορίας τους.

Μία δυνατότητα έχει ο λαός να διορθώσει τη ψήφο του με αγώνες, κατέληξε η κυρία Παπαρήγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου