Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Ο Γ. Πεταλωτής για αρμοδιότητες υφυπουργών και επιλογή γραμματέων

  • «Ήδη έχουν πάρει αρμοδιότητες οι υφυπουργοί», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και αρνήθηκε ότι υπάρχει «δυστοκία» και «ανικανότητα» σχετικά με την επιλογή των γραμματέων.

Όσον αφορά στο ζήτημα των προϋποθέσεων για την επιλογή των γραμματέων, με αφορμή την περίπτωση του γενικού γραμματέα Τουριστικής Ανάπτυξης, ο οποίος, όπως γράφτηκε, δεν διαθέτει πτυχίο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η συνεκτίμηση των τριών στοιχείων, δηλαδή των ουσιαστικών προσόντων, της κοινωνικής προσφοράς και της πολιτικής εμπειρίας, οδηγούν στη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού με τα καλύτερα στελέχη.

«Ο συγκεκριμένος γενικός γραμματέας ήταν επί χρόνια δήμαρχος στην Ίο και έχει πολύ μεγάλη προσφορά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής του», εξήγησε ο κ. Πεταλωτής.

Εξ άλλου, σχετικά με το αν η κυβέρνηση προτίθεται να τοποθετήσει, στο υπουργείο Ανάπτυξης, υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Ναυτιλίας, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι η κυβέρνηση ανακοινώνει τους υφυπουργούς όταν υπάρχει λόγος ανακοίνωσης και πως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα για την παρούσα φάση.

Γ. Πεταλωτής για διατροφικό σκάνδαλο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι οι πληροφορίες για «διατροφικό σκάνδαλο» αληθεύουν και πως μετά την εισήγηση που αναμένεται από τους υπηρεσιακούς παράγοντες -γιατί το πρόστιμο που προβλέπεται έχει μια τεράστια δικύμανση - θα υπάρχει απόφαση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης,προκειμένου να ανακοινωθεί έγκαιρα και να ανακοινωθούν και ποιες εταιρείες αφορούν.

«Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων»,τόνισε ο κ. Πεταλωτής.

Ο Γ. Πεταλωτής για την ΠΓΔΜ

«Εμείς τέτοιο θέμα δεν αποδεχόμαστε, δεν συζητάμε. Θέτουμε το θέμα της ονομασίας με τις γνωστές προϋποθέσεις».

Τη δήλωσε έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς αν η κυβέρνηση αποδέχεται ότι μπορεί να τεθεί θέμα ταυτότητας και γλώσσας, με αφορμή χτεσινή δήλωση του προέδρου της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ ότι η λύση στο θέμα της ονομασίας δεν πρέπει να θίξει την εθνική, γλωσσική και πολιτιστική ταυτότητα της γείτονος.

Ο Γ. Πεταλωτής για τη Διάσκεψη της Κοπεγχάγης

«Μπορεί να είχαμε τα συγκεκριμένα αποτελέσματα, τα οποία σαφώς και δεν ήταν τα αναμενόμενα και αυτά που έπρεπε να υπάρξουν, αλλά όσοι συμμετείχαν στην Σύνοδο της Κοπεγχάγης και πιστεύουν στην πράσινη ανάπτυξη, έφυγαν με περισσοτέρο ενδυναμωμένη την πεποίθηση ότι επιτέλους θα πρέπει να αλλάξουμε μοντέλο ανάπτυξης», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με τα συμπεράσματα της Διάσκεψης της Κοπεγχάγης.

Πρόσθεσε δε ότι φάνηκε πως ο πρωθυπουργός και ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διεθνή σκηνή, θέτοντας στην ατζέντα πολλών συζητήσεων που έγιναν στο περιθώριο της Διάσκεψης, τις συγκεκριμένες προτάσεις για μια πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου