Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Αννα Διαμαντοπούλου: «Βαρέλι χωρίς πάτο η φοροδιαφυγή»

Η υπουργός Παιδείας δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ οι οποίες όπως είπε αποτυπώνουν τον κομματικό σχεδιασμό του ΚΚΕ.

Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου στο πλαίσιο της πανελλαδικής εξόρμησης του ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία, αναφέρθηκε στο θέμα της οικονομικής κρίσης από την Κομοτηνή όπου βρίσκεται.

«Η κρίση που περνάμε» είπε η υπουργός «είναι βαθύτατη. Θα την χαρακτήριζα και επείγουσα με την έννοια ότι δεν έχουμε το χρόνο να επαναπαυθούμε. Η κρίση αυτή έχει συμπαρασύρει πολλούς τομείς της δημόσιας και κοινωνικής ζωής. Γι΄ αυτό και ο πρωθυπουργός, τάχιστα, ανακοίνωσε ένα σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης. Όσον αφορά τη φοροδιαφυγή, εάν δεν την αντιμετωπίσουμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα θα είναι ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Η βόμβα της αναξιοπιστίας της Ελλάδας στο εξωτερικό έτυχε να σκάσει στα χέρια του ΠΑΣΟΚ».

Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι είναι δυνατόν να επιτευχθούν κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις, όταν για παράδειγμα το ΠΑΜΕ κάνει δικές του ξεχωριστές απεργιακές κινητοποιήσεις, η υπουργός απάντησε: «Οι κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ αποτυπώνουν τον κομματικό σχεδιασμό του ΚΚΕ. Σε αυτή τη μεγάλη κρίση της χώρας το ΚΚΕ πρέπει να απαντήσει εάν και πως θα συνεισφέρει για την διέξοδο από την κρίση. Τα κόμματα δεν κρίνονται μόνο από «μια συγκεκριμένη ιστορική πολιτική στιγμή» αλλά από τη στάση τους συνολικά απέναντι στα μεγάλα προβλήματα του λαού και της χώρας. Οφείλει το ΚΚΕ να απαντήσει, εάν θα παλέψει μαζί με όλο το λαό ή θα ακολουθήσει τη δική του επιλογή που είναι το κομματικό και μόνο συμφέρον». [www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου