Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Λούκα Κατσέλη: «Το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν κινδυνεύει από το νομοσχέδιο»

«Το υπουργείο έλαβε υπόψη και συμπεριέλαβε στις τελικές ρυθμίσεις για τις ενήμερες οφειλές τις παρατηρήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος και εισήγαγε όλες τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας που η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδος είχε προτείνει εγγράφως για τη διασφάλιση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος».

Αυτό δήλωσε η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη με αφορμή τη θέση της Τράπεζας της Ελλάδος σχετικά με το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών.

Η κυρία Κατσέλη σημειώνει ότι «ως εκ τούτου, το πεδίο εφαρμογής της ρύθμισης όσον αφορά τις ενήμερες οφειλές έχει περιορισθεί σημαντικά και είναι στοχευμένο σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, κατά τρόπο ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι όποιες επιπτώσεις στην ρευστότητα των τραπεζών», ενώ προσθέτει ότι η ίδια ενημέρωσε τη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου, ότι το υπουργείο ακολούθησε διαδικασία άτυπης διαβούλευσης και με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), ώστε να διασφαλισθεί ότι δεν διαταράσσεται η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

«Σε μια στιγμή που η πιστωτική ασφυξία οδηγεί πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε κλείσιμο, είναι χρέος της Πολιτείας να διασφαλίσει τις απαραίτητες εκείνες προϋποθέσεις διοχέτευσης ρευστότητας στην αγορά με μέτρα άμεσης εφαρμογής» καταλήγει στη δήλωσή της η κυρία Κατσέλη. [www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου