Ο πρωθυπουργός, κατά τον ιντερνετικό διάλογο που είχε με τους νέους, τους ζήτησε να γίνουν φορείς αλλαγών, ν' αξιοποιήσουν τη μόρφωση, τις ιδέες και τις δυνατότητές τους σε καινοτομίες που θα βοηθήσουν τη χώρα να προχωρήσει, ενώ τους προέτρεψε να μην εγκαταλείψουν την Ελλάδα, για να φύγουν σε χώρες του εξωτερικού.
Ο Γιώργος Παπανδρέου δεσμεύτηκε να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων των νέων μειώνοντας τη γραφειοκρατία και τα εμπόδια και αυξάνοντας τις ευκαιρίες ώστε να επιβραβευτεί η δημιουργικότητα, η κατάρτιση και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας των νέων ανθρώπων.
Σε ερώτηση εκπροσώπου των G700, της γενιάς των 700 ευρώ, σχετικά με την ανεργία των υψηλά καταρτισμένων Ελλήνων, που αδυνατούν ν' απορροφηθούν στην αγορά και με την αδυναμία σύνδεσης των πανεπιστημίων με την παραγωγή, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι γνωρίζει τα προβλήματα σε σχέση με την ανεργία στη χώρα μας. Πρότεινε ν' αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της χώρας, με την παραγωγή αξιόλογων προϊόντων και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού καθώς και με την αλλαγή του ρόλου των πανεπιστημίων, τα οποία πρέπει να συνδεθούν με την παραγωγή. Δήλωσε ότι η κυβέρνηση διαθέτει πρόγραμμα για χιλιάδες ανέργους, το οποίο σταδιακά θα υλοποιήσει.
Σε ερώτηση για το διαχωρισμό εκκλησίας - κράτους και για τη φορολόγηση της εκκλησίας, ο Γιώργος Παπανδρέου τάχθηκε υπέρ του διαχωρισμού, ενώ είπε ότι η φορολόγηση της εκκλησίας πέρασε με τον πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης.
Όσον αφορά στο ερώτημα που του τέθηκε για θέματα ισότητας και ρατσισμού, καθώς και για το σύμφωνο κοινωνικής συμβίωσης, υποστήριξε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις, αφού μια δημοκρατική χώρα οφείλει να προστατεύει τα δικαιώματα όλων των πολιτών, ενώ δήλωσε ότι συμφωνεί με το σύμφωνο συμβίωσης και τη διαμόρφωση δημοκρατικής συνείδησης στην κοινωνία.
Σε ερώτηση γιατί δεν δημεύεται η περιουσία όσων ζημίωσαν το Δημόσιο, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι ήδη ξεκίνησαν αλλαγές στη δικαιοσύνη, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ελέγχου.
Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ρωτήθηκε γιατί οι αλλαγές στην Παιδεία είναι τόσο συχνές, απάντησε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει συναίνεση για μακροχρόνιες αλλαγές και ότι προσπαθεί να απελευθερώσει και να αποκεντρώσει τις δυνάμεις της Παιδείας. Ζητούμενο της κυβέρνησης, είπε, είναι και η ανάπτυξη της ψηφιακής εκπαίδευσης καθώς και η σύνδεση των ΑΕΙ και ΤΕΙ με την περιφερειακή ανάπτυξη.
Τέλος, κάλεσε τους νέους να "μην το βάλουν κάτω" γιατί τους χρειάζεται η Ελλάδα. "Μετατρέψτε την τάση φυγής σε δημιουργική δύναμη και θα είμαι κοντά σας" είπε χαρακτηριστικά.
Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010
Να μην εγκαταλείψουν τη χώρα προτρέπει τους νέους ο Γ. Παπανδρέου
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου