Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Παπακωνσταντίνου: «Η παράταση, αν γίνει, θα αποτελεί επιβράβευση...»


«Η παράταση (της αποπληρωμής των δανείων), αν γίνει, θα αποτελεί επιβράβευση αυτών που έχουν επιτευχθεί, δεν θα είναι υποκατάστατο για αυτά που θα έπρεπε να γίνουν», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, από τη Φραγκφούρτη όπου βρίσκεται για το Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Συνέδριο.

«Αν ανοίξει τώρα η συζήτηση σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους και τις περικοπές χρέους, νομίζω ότι τότε υποτιμάται η ζημιά που θα προκαλούσε κάτι τέτοιο, η ζημιά στην ελληνική οικονομία, στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, όλες οι παράπλευρες απώλειες στην υπόλοιπη Ευρώπη. Θα έστελνε λάθος μήνυμα, δεν θα έλυνε τίποτα και θα έβλαπτε και άλλες χώρες της περιφέρειας», προσέθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.


Ο Ελληνας υπουργός αναφέρθηκε και στην περίπτωση της Ιρλανδίας, επισημαίνοντας ότι «είναι αρκετά διαφορετική από τις άλλες χώρες, στην Ιρλανδία το πρόβλημα ήταν το τραπεζικό σύστημα».


«Βρισκόμαστε τώρα σε ένα σημείο όπου πρέπει να ληφθούν αποφάσεις...θα πρέπει να αποφασίσει (η Ιρλανδία) εάν θα ζητήσει βοήθεια ή όχι, δεν πρέπει να χαθεί χρόνος», τόνισε, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος για την πορεία της Ευρωζώνης, υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η νομισματική ένωση θα επιβιώσει».


«Στο τέλος της ημέρας, θα βρούμε τα κατάλληλα εργαλεία (για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης)», τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου