Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Από το «ράφι» των ΔΕΚΟ οι προσλήψεις

Προσλήψεις με το σταγονόμετρο επιφυλάσσει το 2011. Φαινομενικά μπορεί οι 40.000 συνταξιοδοτήσεις να δείχνουν την πόρτα του Δημοσίου σε 8.000 νέες προσλήψεις (για να τηρηθεί η αναλογία του 5 προς 1), αλλά στην ουσία πρόκειται για... εικονική πραγματικότητα.

Μετά τις πιέσεις της τρόικας οι μεταταγέντες υπάλληλοι των προβληματικών ΔΕΚΟ θα λογίζονται ως νέες προσλήψεις. Συνεπώς λιγότερες κι από τις μισές θέσεις των 8.000 μονίμων του 2011 θα καλυφθούν από «φρέσκιες» προσλήψεις. Επί της ουσίας το Δημόσιο θα «ψωνίσει» υπαλλήλους για τα επόμενα χρόνια από το «ράφι» των ΔΕΚΟ.

Στη μέγκενη και οι συμβασιούχοι που εργάζονται σήμερα στο Δημόσιο και υπολογίζονται σε 63.000. Σταδιακά θα μειωθούν μέσα στη νέα χρονιά περίπου κατά 20.000, αφού δεν θα ανανεώνονται όσων λήγουν οι συμβάσεις. Τα κενά σε συμβασιούχους θα καλύπτονται με εξαιρετική φειδώ και θα προηγούνται κυρίως οι υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, του υπουργείου Πολιτισμού, γιατροί με συμβάσεις έργου στα ασφαλιστικά ταμεία κ.ά.

Στο σχεδιασμό του 2011 προβλέπεται ότι οι λίγες μόνιμες θέσεις που αναμένεται να προκηρυχθούν αφορούν κυρίως εξειδικευμένο προσωπικό πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης, αλλά και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κυρίως στο τομέα της υγείας.

*Αφορούν θέσεις νοσηλευτών, παραϊατρικό προσωπικό και γιατρούς.

*Στον τομέα της Παιδείας το ΑΣΕΠ θα διεξαγάγει διαγωνισμό για την πρόσληψη 200 εκπαιδευτικών (δασκάλων και νηπιαγωγών) για τα σχολεία ειδικής αγωγής και τα υπόλοιπα κενά των σχολείων θα εξακολουθήσουν να καλύπτονται από αναπληρωτές. Ο μεγάλος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς θα διεξαχθεί το 2012!

*Προσλήψεις θα γίνουν και από τα υπουργεία Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη. Στην άμυνα θα προσληφθούν με το νέο θεσμό των εφέδρων οπλιτών νέοι που υπηρετούν τη θητεία τους και θέλουν να την παρατείνουν με μισθό.

Από τις μετατάξεις των ΔΕΚΟ θα καλυφθούν κυρίως θέσεις διοικητικών υπαλλήλων, μηχανικών και εξειδικευμένων τεχνιτών, οδηγών, και στο μεγαλύτερο μέρος τους θα είναι βοηθητικό προσωπικό, κατηγορίας υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Τέλος, εντός του 2011 θα προχωρήσουν προσλήψεις και διοριστέων του ΑΣΕΠ από διαγωνισμούς του 2009! Μεταξύ αυτών αφορά επιτυχόντες της ΔΕΗ, του υπουργείου Οικονομικών και πολλούς δήμους και περιφέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου