Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Νέα εθνική πολιτική για το μεταναστευτικό

Προσπάθεια αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος αποτελεί το σχέδιο νόμου για το άσυλο, που παρουσίασε χθες στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής και ήδη αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο για δημόσια διαβούλευση.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής

Το νέο σχέδιο νόμου περιλαμβάνει τρία βασικά κεφάλαια, τα οποία θέτουν τους κανόνες για τη νέα εθνική πολιτική που χαράσσει η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό και αλλάζει εκ βάθρων όσα ίσχυαν μέχρι τώρα, δημιουργώντας έναν ευέλικτο μηχανισμό για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Το πρώτο και κύριο είναι ότι ιδρύεται ανεξάρτητη Υπηρεσία Ασύλου, στην οποία δεν θα συμμετέχουν αστυνομικοί, αλλά άτομα από οργανισμούς που γνωρίζουν το θέμα και τις ιδιαιτερότητές του.

Η νέα υπηρεσία έχει στόχο την ταχεία εξυπηρέτηση όλων των αιτούντων άσυλο, ώστε να μη χρονίζουν καταστάσεις που διογκώνουν το ήδη αβάσταχτο πρόβλημα για την Ελλάδα. Παράλληλα από σήμερα ισχύει το Προεδρικό Διάταγμα, με βάση το οποίο θα εξεταστούν όλα τα εκκρεμή αιτήματα, που ανέρχονται σε 7.000 σε πρώτο βαθμό και 47.000 σε δεύτερο βαθμό.

Το νομοσχέδιο προβλέπει τη σύσταση Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, όπου θα γίνεται διαχωρισμός των αλλοδαπών και θα αξιολογούνται ποιοι δικαιούνται άσυλο, ποιοι εμπίπτουν στους κανόνες ανθρωπιστικής προστασίας και ποιοι δεν πρέπει να απελαθούν.

Το τελευταίο καθορίζεται από το τρίτο κεφάλαιο του νομοσχεδίου, που περιλαμβάνει την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας για τις "αναγκαστικές αποχωρήσεις" και την καινοτομία της οικειοθελούς αποχώρησης των παράνομων αλλοδαπών. Ταυτόχρονα προβλέπονται ανεξάρτητες επιτροπές προσφυγών, ενώ σημαντικό είναι επίσης ότι προβλέπεται και η υπαγωγή ορισμένων αλλοδαπών σε καθεστώς ανοχής, στο οποίο θα μπορούν να παίρνουν προσωρινή άδεια εργασίας για συγκεκριμένο χρόνο και περιοχή.

Οπως τόνισε ο κ. Παπουτσής, θα γίνονται "διαρκείς έλεγχοι" σε όλη τη χώρα και οι παράνομοι μετανάστες θα απελαύνονται, ενώ το μήνυμα που στέλνει το σχέδιο νόμου σε όλο τον κόσμο είναι ότι "Η Ελλάδα δεν είναι πλέον ξέφραγο αμπέλι".

Κ. ΤΟΜΑΡΑΣ, ΕΘΝΟΣ, 19/11/2010

1 σχόλιο:

  1. Πως τολμάς και τιμας αντι να τιμωρας τους ανταρτες του πολυτεχνίου; εμεις οι ανταρτοπληγτοι του εξωτερικού θα δυσφημίζουμε την πουτάνα του Αρμαγεδδώνα ψευδελλαδα σας να ξερη δυσης. οποίος έβαλε Φλωράκη στη Βουλή την Ελλάδα θα θρηνη. οποίος ακούη Φαραντούρη, θα φάη τσεκούρι. διαλοτσυπριοτες έκρυψαν ανταρτες και για αυτο αξίζαν μάτωμα. Θρομβοβράκι: Θα τους γκρεμίσουμε τους έλληνες, σίγουρα ναί, με το τσεκουρί και με τον κασμά, θα τους φάμε, θα τους φάμε! ήμαστε ανταρτοπληγτοι πρόσφυγες όχι απόδημοι! όπως φύγαμε, μεχμεκωμουνες, να φυγουν. Αφού είστε ασυνεπείς στενοκέφαλοι, πεισματάρικες, άδικοι, γκρινιάρηδες, ακατανόητοι, Τριξόδοντες στα οικογενειακά θέματα, πως περιμένετε να σας εμπιστεύονται στα διεθνή θέματα; Η Ελλάδα είναι πουταναρχειο αρμαγεδδωνως που πρέπει να σφαγή για σωτήρια κόσμου. Όλη τρέλλα στο σφουγγάρι, με τα μούτρα στο παγγάρι, και ταμούτρα σου είναι φρούτα, να σε φάν ολοταχώς. άμα η Ελλάδα υποστυρίζει Ρωσία θα χάση Θράκη σαν Κύπρο. Αλλα άμα αντισταθεί την σλαβοκουμουνιά μπορει να ξαναλάβη οικονομική κυριαρχία του Εύξεινου Πόντου. Για αύτο πρέπει νο καταστραφοί η σλαβοκουμούνα σπίρα του Όρος Άθος. Μας λες ψέμα για ηλικία πάππου, αρρώστια γιαγιάς, αντάρτες συμπεθέρους που σκότωσαν πάππου. Μας έδιωξες Ιάκωβο και επίβαλλες Ομπαμα. Μας λες ψεμα για την αίτια του κρυολόγημα. Μας λες ψεμα για τα λογια του Χριστού και του Περικλή. Καλά ρακέτωσα τον μικρό οταν θρηνουσες κόκκινο τράγο. Εμπλεκες με την ανατροφή αδελφού παιδι μα δεν εισουν ικανή σώσης συζύγου αποποδοτομή. Μας λες ψεμα για τη ενοχεια Βενιζέλου στη Σμύρνη. Μας λεσ ψεμα για χαρεμι δασκαλιτσες του επιθεωρητή. Μας λες ψεμα για τη χορωδία και στασίδι. Θα φας τώρα στάχτη απο ρουθούνι τη ψευτιά Ιππως Τρωης που μας λες τύπους και κομπλεκτικους που δεν ανεχόμαστε τη κατεργαριά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή