Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Οι νέες κλίμακες της φορολογίας του εισοδήματος

Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

Το ισόποσο του 20% του εισοδήματός τους σε αποδείξεις θα πρέπει να προσκομίζουν οι φορολογούμενοι για να έχουν το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ. Ετσι, φορολογούμενος με εισόδημα 15.000 ευρώ, θα πρέπει να έχει αποδείξεις 3.000 ευρώ, ενώ για εισοδήματα 60.000 ευρώ, οι αποδείξεις θα πρέπει να είναι ισόποσες του αφορολόγητου ορίου.

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα συζητηθεί σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, προβλέπει επίσης την καθιέρωση ενιαίας φορολογικής κλίμακας. Μετά το αφορολόγητο και έως τις 15.000, τα εισοδήματα θα φορολογούνται με συντελεστή 15%. Ο επόμενος συντελεστής διαμορφώνεται στο 24% και εφαρμόζεται για το τμήμα του εισοδήματος από 15.000 έως 28.000 ευρώ. Από το ποσό αυτό και έως τα 60.000 ευρώ ο συντελεστής θα είναι 35%. Εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ θα φορολογούνται με 40%. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας χθες στη Βουλή, τόνισε ότι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι «πατριωτικό καθήκον».

Μείον 10% όλα τα επιδόματα

Σε δυσεπίλυτο γρίφο εξελίσσεται η περικοπή των επιδομάτων των δημόσιων υπαλλήλων. Αν και αρχικώς πρόθεση της κυβέρνησης ήταν μικρή μείωση των επιδομάτων στους χαμηλόμισθους και μεγαλύτερη στους υπαλλήλους με υψηλότερες αποδοχές, τελικά φαίνεται να προκρίνεται μια οριζόντια περικοπή 10% σε όλα τα ειδικά επιδόματα ανεξαρτήτως εισοδήματος.



ΣXETIKA ΘEMATA
Διχογνωμίες στο Μαξίμου για περικοπή επιδομάτων
Δημόσια η σύγκρουση Ξυνίδη - Παναγιωτακόπουλου
«Ή αλλάζουμε όλοι ή βουλιάζουμε όλοι μαζί»
Μείωση 10% σε όλα τα επιδόματα, ανεξαιρέτως του εισοδήματος
Δύο χρόνια στο «ψυγείο» οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων
Η εξίσωση των ορίων αφορά το Δημόσιο
Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ την Τετάρτη
Διορία έως 19/2 για τους εργαζομένους της παλαιάς Ο.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου