Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Μπατζελή: Το μέλλον δεν είναι μπλόκα στους δρόμους

Στη σημασία των επιδοτήσεων για την αγροτική οικονομία αναφέρθηκε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή.

Το πρόβλημα της αγροτικής οικονομίας δεν είναι ελληνοκεντρικό και είναι κοινή διαπίστωση, ότι χωρίς τις επιδοτήσεις, τα προϊόντα που παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν μπορούν να είναι ανταγωνιστικά, έναντι εκείνων από τρίτες χώρες, όπου το κόστος παραγωγής είναι κατά πολύ χαμηλότερο, επισήμανε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, ανοίγοντας τις εργασίες ημερίδας που διοργάνωσε η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ), στο πλαίσιο της 23ης έκθεσης Agrotica.

«Είναι ανάγκη να γίνει ένας ευρύτερος διάλογος, ώστε να καταλήξουμε σε τι χρηματοδοτήσεις θέλουμε να πάμε μετά το 2013, και πώς να τις διεκδικήσουμε», σημείωσε η υπουργός, ζητώντας από τον αγροτικό κόσμο «χρονικό περιθώριο όχι ανοχής, αλλά αντοχής, ώστε να διαπραγματευτούμε για τα ζητήματα που δημιούργησαν τις παθογένειες της ελληνικής αγροτικής οικονομίας».

Η υπουργός αναφέρθηκε στον καθοριστικό, όπως είπε, ρόλο, που θα μπορούσε να παίξει η «πράσινη ανάπτυξη» (στάγδην άρδευση, αειφορική διαχείριση γης και υδάτων κ.α.) στην αναγέννηση της υπαίθρου και τη μεγέθυνση του αγροτικού εισοδήματος. Γνωστοποίησε δε, ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος, θα προχωρήσει η ένταξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ως επιλέξιμης δράσης, στα σχέδια αγροτικών βελτιώσεων. «Οι ενισχύσεις θα φθάνουν μέχρι και το 80% της επένδυσης για τους νέους αγρότες», διευκρίνισε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου